Yağ Çekmeyen Ağzınızı Sulandıracak Enfes Bir Lezzet! İşte Püf Noktalarıyla Mayasız Eğirdek Tarifi
Eğirdek Tatlısı şerbetsiz bir tatlı. Üzerine pudra şekeri dökülüyor. Hiç ağır değil. Iğdırlı ev arkadaşımdan öğrenmiştim yıllar önce. Ogün bugündür severek yapıyorum. Yedikçe yediriyor, çayın yanında çok iyi gidiyor.
Siz de yapmak isterseniz buyrun detaylı tarifine...
EĞİRDEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süt kaymağı
- 2 yemek kaşığı sarıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz
Kızartmak için sıvı yağ
EĞİRDEK NASIL YAPILIR?
✔️ Un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek güzelce yoğurun.
✔️ Yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar koparıp 20 beze yapın. Rende yada süzgeçin arka kısmını kullanarak şekil verin.
✔️ Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serdiğiniz tabağa alıp. ılıkken servis edin. Üzerine pudra şekeri döküp yiyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.