Hiç bu kadar lezzetlisini yemediniz! Ölçüsü tam tutan vişneli yaprak sarma tarifi
Sarma, Türk mutfağının en nadide yemeklerinden olup, sofraların baştacıdır. Hele ki Osmanlı usulü vişneli yaprak sarma baş döndürür. Peki zeytinyağlı vişneli yaprak sarma nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde...
İster taze asma yaprağından ister salamura yapraktan bu eşsiz tarifi deneyebilirsiniz. Biraz uğraştırsa da sonucu mükkemmel oluyor.Soğan fazla diye düşünmeyin. Zeytinyağlılar bol soğanlı çok lezzetli oluyor. Lafı uzatmayalım hemen tarifimize geçelim.
VİŞNELİ YAPRAK SARMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım kilo pirinç
- 1 kilo soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 büyük kase çekirdeği alınmış vişne
Yapılışı
- Tencereye minik doğradığınız soğanı ve sarımsağı koyup güzelce kavurun.
- Baharatları ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- 1 adet limonun suyunu ve minik doğranmış domatesleri de ekleyin.
- En son pirinci ilave edin.
- İyice kavurduktan sonra altını kapatın. (Su eklemiyoruz)
- Yaprakları sararken her birine birer tane vişne koyun.
- Tencereye yerleştirdiğiniz yaprakların üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Üzerine yine vişne yerleştirin. Yaprakların bir kat altına gelecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin.
- Ocağın altını kapattıktan sonra tencereden çıkartmadan soğumasını bekleyin.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.