Bayatlamayan patatesli şerit pogaca nasıl yapılır? Şerit poğaçanın şekli nasıl verilir?

Bayatlamayan patatesli şerit pogaca nasıl yapılır? Şerit poğaçanın şekli nasıl verilir?
Türk mutfağının bıkmadan usanmadan yenilen hamur işlerinden biri de poğaçalardır. Bugün sizlere son zamanlarda şekli ile dikkat çeken şerit poğaça tarifini vereceğiz. Peki bayatlamayan yumuşacık patatesli şerit poğaça nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Bugün sizlere ister kahvaltıda ister beş çayında yapıp severek tüketeceğiniz yumuşacık puf puf bir mayalı poğaça tarifi hazırladık. Patates püresini soğanla salçayla kavurduktan sonra hazırladığınız iç harcı çok lezzetli oluyor. Hazırsanız başlayalım...

Şerit poğaça için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 2 su bardağı ılık süt
➞ 1 su bardağı sıvıyağ
➞ 3 yemek kaşığı toz şeker
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 2 adet yumurta akı ( sarıları üzerine sürülecek)
➞ 1 paket instant maya
➞ 6 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

İç harcı ;
➞ 5 adet patates
➞ 2 adet kuru soğan
➞ Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
➞ 1 yemek kaşığı salça
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
➞ 1 tatlı kaşığı pul biber

Şerit poğaça tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Hamuru yoğuralım
. Yoğurtma kabına ılık sütü, şekeri, mayayı, yumurta akını, sıvı yağı ekleyip karıştırın. Tuzu ve azar azar unu ilave ederek spatula ile hafif koyu kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra tezgaha un serpip hamuru pürüzsüz bir kıvama alana kdar yoğurun. Üzerini streç film ile kapatı 1.5 saat mayalandırın.
✔️ İç harcını hazırlayalım. Patatesleri haşlayıp ezin. Tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Ezdiğiniz patatesleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Mayalanan hamurun havasını alıp tezgaha alın. Hamuru 17 bezeye ayırın. Üzerini bir bezle kapatın.
✔️ İlk bezeyi elinizle hafif açın. İç harcını koyup kapatın. Kalan kısmı şerit yapan aparatla kesin ve rulo olarak sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yarım ay şeklinde olacak şekilde yerleştirin.
✔️ Yarım saat kadar tepside mayalandırın.
✔️ Üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Nefis Tarifler / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler