Üzeri Nar Gibi Kızarıyor ve Fırından Çıkınca Kapış Kapış Gidiyor Patatesli Tavuk Tarifi

Üzeri Nar Gibi Kızarıyor ve Fırından Çıkınca Kapış Kapış Gidiyor Patatesli Tavuk Tarifi
Tavuk ve patates Türk mutfağının en sevilen yiyeceklerinden. İkisi birleşince ve yanına pilav eklenince bakın nasıl harika bir yemek ortaya çıkıyor

Fırında Tavuk Patates en çok sevdiğim yemeklerdendir. Çocuklarda bayılıyor. Yanına pilav da yapınca tadına gerçekten doyum olmuyor. üstelik Yapılışı da oldukça basit bir tarifle karşınızdayım.

Yeter ki fırınınız olsun :))) İşte Tadına doyamayacağınız tarifimizin ayrıntıları

FIRINDA PATATESLİ TAVUK

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 6 tane tavuk kalça (parçalanmış, üst kemiği alınmış)
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 tane büyük boy domates
  • 1 tane biber

Sosu için Malzemeler:

  • 1 tepeleme yemek kaşığı ile biber salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı ile zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı ile toz kırmızı biber
  • 1,5 yemek kaşığı ile yoğurt
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 1 çay kaşığı ile karabiber

Fırında Patatesli Tavuk Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Fırınınızın modeline ve çalışma prensibine göre pişme süresi değişebilir. Bir kürdan yardımı ile tavuğun etli olan kısımlarını kontrol edin. Kürdanın deldiği noktadan su çıkıyorsa eğer pişmiş demektir! Ben üst kemiği çıkan kelebek biçimde olan tavuk kalçalardan kullandım. İsterseniz baget ya da daha büyük boyutlardaki tavuk kalça ya da butla da bu tarifimizi deneyebilirsiniz.

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir kabın içerisinde sos için gerekli olan bütün malzemeleri karıştıralım. Çok az miktarda da su ekleyelim. Tavukları bir borcama veya ısıya dayanıklı fırın kabına alalım ve güzelce dizelim. Daha sonra üzerine sosu gezdirelim. Sos ile beraber 20 dakika kadar marine olması için dinlendirelim. Vaktiniz varsa dinlendirmeden diğer aşamalara geçebilirsiniz. Patatesleri dilediğimiz boyutta doğrayalım. Biraz zeytinyağı ve tuz ile birlikte karıştıralım. Tavukların üstlerini tam kapatmayacak bir şekilde patatesleri dizelim. Daha sonra üzerine domatesleri ve biberleri dizelim. Üstüne de biraz tuz ilave edelim. Kenarından çok hafifçe su verelim. Borcamın üstü açık bir şekilde daha önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında tavukların üstü kızarana dek 35-40 dakika kadar pişirelim. Pişince çıkarıp sevdiklerimize sıcak sıcak servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler