Kayseri yağlaması hamuru nasıl yapılır? Ustasından meşhur Kayseri yağlaması tarifi

Kayseri yağlaması hamuru nasıl yapılır? Ustasından meşhur Kayseri yağlaması tarifi
Türk mutfağının nadide yemeklerinden biri olan Kayseri yağlaması, tam bir lezzet şölenidir. Bir yiyen bir daha vazgeçemez. Peki Kayseri yağlaması nasıl yapılır? İşte tüm aşamalarıyla nefis mi nefis meşhur Kayseri yağlaması tarifi

Kayseri mutfağında mantıdan sonra akla gelen ilk lezzet şüphesiz Kayseri yağlamasıdır. Kıyma, domates, soğan, biber ve baharatların lavaşla birleşmesiyle hazırlanan bu lezzet, tokum diyenin iştahını tekrar açacak cinsten. Kolayına kaçmadan evde lavaşını da kendiniz hazırlayıp damakları çatlatmak isterseniz buyrun mutfağa...

Kayseri yağlaması için gerekli malzemeleri sıralayalım:
Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çeyrek tatlı kaşığı kuru maya

İç harcı için;

  • 2 su bardağı su
  • 3 adet yeşilbiber
  • 2 adet domates
  • 500 gr dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates-biber karışık salça

Üzeri için

  • Bir kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Bir çimdik tuz
  • Çok az ince kıyılmış maydanoz

Kayseri yağlaması tarifinin yapımına geçelim:
✔️ Öncelikle hamuru yoğuralım. Tezgaha unu alın, üzerine tuzu ekleyin. Ortasını açıp mayayı, şekeri, sıvı yağı, yoğurdu, suyu ilave edip . kenarlardan unu ala ala hamuru 4-5 dakika güzelce yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ İçini hazırlayalım. Tavaya kıymayı alıp karıştırarak kavurun. Kıyma güzelce kavrulunca ince ince doğradığınız soğanı ekleyin.Orta ateşte soğanla kıymayı kavurmaya devam edin.Biberleri de ince ince doğrayıp güzelce kavurun. Salçayı ve zeytinyağını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Tuzunu eve baharatlarını ilave edin. Yemeklik ince ince doğradığınız domatesleri ekleyip pişmeye bırakın.Son olarak suyunu ekleyip kısık ateşte kıvam almasını sağlayın.
✔️ Hamuru 11 bezeye ayırın. Üzerine bez kapatıp bezeler tek tek unlanmış tezgahta açın.Açtığınız yufkaların üzerinin kurumaması için bir bez örtmeyi ihmal etmeyin.
✔️ Tavayı ısıtın. Arkalı önlü yufkaları pişirin.
✔️ Büyük bir servis tabağına ilk yufkayı koyun.Üzerine kıymalı harçtan yayın.
✔️ Bu şekilde bir sıra kıymalı harç bir sıra yufka şeklinde üst üste yerleştirin. Üçgen şeklinde dilimleyin.
✔️ Bir kase yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
✔️ Üzerine yoğurt gezdirerek servis edin ve bekletmeden afiyetle yiyin. Unutmadan ince kıyılmış maydonoz çok yakışıyor...

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Harun Usta / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler