Her Gün Yapsanız Yenir! Ustasından Ölçüsü Şaşmayan Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi
Bazı tarifler vardır, kime ikram etseniz tarif ister. İşte bu da onlardan biri. Evi nizin mis gibi elma ve tarçın kokmasını istiyorsanız çay saati gelmeden mutfağa alalım sizi. Mis gibi çayın yanında sohbetin dibine vuralım. Hazırsanız işte tarifi...
Elmalı kurabiye tarifi için malzemeleri sıralayalım.
- Yaklaşık 6,5 su bardağı un
- 250 gr tereyağ
- 150 gr ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 adet elma
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta
Üzeri için: pudra şekeri
Elmalı Kurabiyenin yapımına geçelim:
Elmaları kabuğu ile birlikte rendenin büyük tarafıyla rendeleyin. Bekletmeden ısınan tavaya alıp yaklaşık 10 dakika karıştırarak kavurun.
İri iri doğradığınız cevizleri, şekeri ve tarçını ilave edin.Karıştırıp soğuması için kenara alın.
Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini, yumurtaları alp karıştırın. Kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.
Kontrollü bir şekilde azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru tezgaha alın. Hamurdan bir miktar koparın. Servis tabağı büyüklüğünde elinizle açıp 8 parçaya bölün. İç harcından bir parça koyu rulo olarak sarın. Fırın tepsisine dizin.
Farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Elinizle ceviz büyüklüğünde hamur alıp merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın, iç harçtan koyup karşılıklı kenarlarını kapatın.
160 derecede fanlı ayarda 20-25 dakika üzeri çok kızarmadan pişirin. Fırından çıkar kurabiyeler iyice soğuduktan sonra pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.
Tarifin kaynağı: Harun Usta / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.