Usta Şef Şemsa Denizsel'in Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Soğanlı Akıtma Tarifi

Usta Şef Şemsa Denizsel'in Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Soğanlı Akıtma Tarifi
Bugün sizlere etsiz harika bir sebze yemeği tarifi vereceğiz. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacıkolan bu yemek bol soğan ve pazı içeriyor. İşte size Usta Şef Şemsa Denizsel'in Soğanlı Akıtma Tarifi. Bu lezzet keyifle yenir:)

Bugün sizlere The Taste Türkiye Jüri Üyesi Usta Şef Şemsa Denizsel'in Soğanlı Pazı Akıtma tarifini paylaşacağız.

Bu tarifi pazı dışında arapsaçı, pancar sapı, ıspanak her türlü otla da yapabilirsiniz.

Oldukça sağlıklı olan bu yemek vegan beslenenlerin de çok sevdiği lezzetlerden. Sizi çok da uğraştırmıyor çok pratik.

Gelelim yemeğimizin yapılışına...

✔️ Bolca soğanı büyük bir tavada üzerine zenginyağı döküp soteleyin.

✔️ Pazıları yıkayın. Büyük pazılarsa sapından sıyırarak kullanın.
Pazıları yıkayıp süzün. DOĞRAMIYORUZ

✔️ Soğanların rengi değişince pazıları ekleyip ocağın altını kapatın.

✔️ Tuzunu, baharatlarını ilave edin.

✔️ Dilerseniz peynir de bu aşamada ekleyebilirsiniz.

✔️ İyice alt üst edip kenara alın.

✔️ Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayın. Isıya dayanıklı bir kaba su koyup fırına yerleştirin, bu sayede buhar özelliğini kullanacağız.

✔️ Hamur için 310 gr su, 200 gr unu kaba alıp, 1 çay kaşığı tuz (3gr) ilave edip karıştırın. Azar azar su ilave ederek mikserle çırpın. Pütürsüz krep hamuru gibi akışkan bir kıvamda olacak.

✔️ Fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Hamurtepsisin tabanına dökün. (Düzgün yaymanıza gerek yok)

✔️ Soğanlı pazıları da üzerine dökün.

✔️ 195 derecede ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler