Usta Aşçıdan Dana ve Kuzu Kavurma Yapmanın Püf Noktaları! Püf Noktalarıyla Dağılmayan Yumuşacık Kavurma Nasıl Yapılır?

Usta Aşçıdan Dana ve Kuzu Kavurma Yapmanın Püf Noktaları! Püf Noktalarıyla Dağılmayan Yumuşacık Kavurma Nasıl Yapılır?
Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Kurban bayramının ana yemeklerinden olan kavurma herkes tarafından seviliyor. Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Sheraton Ankara Hotel'in Baş Aşçısı Zeki Açıköz kurban etini pişirmenin püf noktalarını açıkladı. Yumuşacık lezzetli kavurma nasıl yapılır işte detayları...

Kurban bayramında olmazsa olmaz yemeklerden biridir kavurma. Kurban kesildikten sonra et bir müddet dinlendirilir ve geleneksel kavurma mutlaka pişer.

Bu konuda Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Sheraton Ankara Hotel'in Baş Aşçısı Zeki Açıköz'ün kavurma ile ilgili açıklamalarına kulak verelim.

Kavurmanın yumuşak olması için 1-2 gün etin dinlendirilmesi gerekir. Fakat bayramlarda bu pek mümkün olmuyor. Yine de bu bilgiyi bilmekte fayda var.

Kuzu Etinden Kavurma Nasıl Yapılır?

Tencereye kuzu etini ve 1 adet soğanın kabuğunu soyup bütün halinde yerleştirin. Kuyruk yağını ya da iç yağını ilave edip 2 dakika yüksek ateşte mühürleyin. Ocağın altını kısın ve 45 dakika tencerenin kapağı kapalı bir şekilde hiç karıştırmadan pişirin. İndirmeye yakın tuzunu, karabiberini, kekiğini atıp bir iki dakika daha kavurduktan sonra servis edebilirsiniz.

Dana Etinden Kavurma Nasıl Yapılır?

Tencereye kuyruk yağını koyup eritin. Yağlar iyice eriyince eti ilave edip yüksek ateşte 1-2 dakika kavurun. 1 su bardağı su da ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirin. Son olarak tuzunu, karabiberini ve kekiği ilave edip 1-2 dakika kavurup servis edebilirsiniz.

Püf noktalardan biri etler koyulduğu anda ocağın kısık olmaması ikincisi tuzun ve baharatların en son konulması.

Gördüğünüz gibi mükemmel kavurma yapmak için etin kendi yağı hariç yağ kullanmaya gerek yok!

Yanına pirinç pilavıyla servis edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler