Unsuz Yağsız Yumurtasız! Ağzının Tadını Bilenlere  Burdur'un Meşhur Ceviz Ezmesi Tatlısı Tarifi

Unsuz Yağsız Yumurtasız! Ağzının Tadını Bilenlere Burdur'un Meşhur Ceviz Ezmesi Tatlısı Tarifi

Her yörenin kendine has tatlıları var. Konya'nın Höşmerimi gibi Burdur'un da Cevizli Ezmesi meşhur. Bu lezzeti yiyen unutamıyor çok az malzemeyle yapılabiliyor. İşte size unsuz yağsız yumurtasız ceviz ezmesi tarifi

Cevizli ezme çok az malzemeyle yapılan harika bir lezzet. Karıştırma aşaması biraz zahmetli ama sonucuna değiyor. Dilim dilim servis ediliyor. Lafı uzatmadan tarifimize geçelim damakları şenlendirelim.

CEVİZLİ EZME TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gr irmik
  • 500 gr ceviz içi
  • 500 gr şeker (2.5 su bardağı)
  • 1 su bardağı su

CEVİZLİ EZME TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Tencereyi ocağa alın. Suyu ve şekeri ekleyip iyice karıştırın. Ocağın altını açıp orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca süre tutup 2 dakika sonra ocağın altını kapatın. 

✔️ Cevizi robotta çekin. Un gibi de olmasın. Robotunuz yoksa havanda veya merdane yarımıyla da inceltebilirsiniz. 

✔️ İrmiği ve cevizi bir kapta iyice karıştırın. 

✔️ Yavaş yavaş şerbete ilave edip. Bu aşamada sürekli karıştırmak eze eze yedirmek gerekiyor. Ortalama 15 dakika ezerek kıvam almasını sağlayın.Biraz zahmetli sabretmek lazım:) 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyip 10 dakika daha ezin. Cevizlerin yağı çıkıp kıvam alacaktır. 

✔️ Kalınlığını nasıl istiyorsanız ona uygun bir tepsiye yerleştirin. Ben kare borcam kullanıyorum bu ölçüye. İki ölçü yaparsanız büyük boy fırın tepsisi ideal olur. 

✔️ Tepsinin üzerini spatula yardımıyla iyice düzleştirin. Üstte iyice bastırın hiç boşluk kalmasın. 

✔️ Oda sıcaklığında 3-4 saat dinlendirip dilimleyin. Dilerseniz pudra şekeri dilerseniz antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
En Yeniler