Unsuz Parmak Yediren Şerbetli Bir Tatlı Düşünün! İşte Meşhur Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Unsuz Parmak Yediren Şerbetli Bir Tatlı Düşünün! İşte Meşhur Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Çayın yanına uzun zamandır yapmak istediğim Kıbrıs Tatlısını yapmışken sizinle de paylaşmak istedim. İşte tadına doyum olmayan o eşsiz lezzet: Kıbrıs Tatlısı Tarifi

İftardan sonra insanın canı tatlı çekiyor gerçekten. Yapımı sanıldığından daha kolay olan meşhur kıbrıs tatlısı tarifini paylaşacağım.

Bu tatlı yunan tatlısı olarak da biliniyor. Son zamanlarda pastanelerde de sıkça karşımıza çıkıyor. Çayın yanında çok seviyoruz biz.

Değerli sağlıkhaberciniz okurları eminim bu tarif sizin de hoşunuza gidecek. 

Hemen tarifimize geçelim ve bir an önce yapıp buzdolabına koyup akşama afiyetle yiyelim.

KIBRIS TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Keki için;

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu (Ben evde yaptığım galeta ununu kullanıyorum)
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kremşanti (piştikten sonra kullanılacak)

Üzerine dökmek için;

  • Hindistan cevizi

KIBRIS TATLISI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle şerbet hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu tencereye alın. Göz göz olup kaynadıktan 15 dakika sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Güzelce karıştırıp soğumaya bırakın. Şerbeti soğuk dökeceğiz.

✔️ Keki hazırlayalım. Çırpma kabınıza yumurta ve şekeri alıp şeker eriyene kadar mikserle 5 dakika çırpın. Keki için kullanacağınız diğer malzemeleri de ekleyip güzelce çırpın. Yağlanmış bir tepsiye veya kare bir borcama kek hamurunu dökün. 170 derece üzeri kızarana kadar  yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk buz gibi şerbeti üzerine dökün.

✔️ Kremayı hazırlayalım. Tencereye sütü, mısır nişastasını ve şekeri alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıktan sonra toz krem şantiyi döküp mikserle 3-4 dakika yüksek devirde çırpın. Krema ılıkken tatlının üzerine dökün.

✔️ Streç filmle kapatıp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.

✔️ Bol hindistan cevizi döküp dilimleyip servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler