Kahvaltılık Unsuz Kabaklı Omlet Börek Tarifi
Sağlıklı yaşam trendlerinin yükseliği sayesinde unsuz da yapılan pek çok tarif var. Bu konuda bahaneden çok alternatif üretmek lazım.
Börek diyince akla un gelir ama instagramda severek takip ettiğim @fitmuhendisce'den görüp yaptığım kabaklı omlet börek tamamen bu fikri yok ediyor. Gerçekten börek kıvamında enfes bir lezzet oluyor. Ben tek kişilik tavamda yapıyorum. Eğer biraz daha büyük bir tava kullanacaksanız malzemeleri iki kat kullanın.
Yapımı oldukça pratik bu lezzeti mutlaka deneyin.
UNSUZ KABAKLI OMLET BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet kabak (rendelenmiyor, şeritler halinde kesiliyor)
- 2 yumurta
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- .Üzeri için susam
- 4 yemek kaşığı tulum peyniri
UNSUZ KABAKLI OMLET BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Geniş bir kasede yumurtaları çırpın. Zeytinyağını, tuzunu, baharatlarını ilave edin.
✔️ Yapışmaz bir tavayı tereyağı ile yağlayın. Bolca susam serpin.
✔️ Kabakları sebze soyacağı ile yada bıcakla ince ince şerit halinde kesin.
✔️ Kabakların yarısını tavanın tabanına hiç boşluk kalmayacak şekilde dizin.
✔️ Üzerine yumurtalı sostan gezdirin.
✔️ Peyniri bolca yayın.
✔️ Tekrar bir kat daha kabakları dizin. Yumurtalı sostan gezdirip peynirli harçtan yayın.
✔️ Son kat:) Tekrar kabak dilimlerini dizin.
✔️ Kısık ateşte pişirin. Altı piştiğinde ters çevirip tekrar yağlayın ve susam sürüp aynı şekilde pişirin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.