Tavada mayasız katmer nasıl yapılır? İşte 3 malzemeyle yapılan ve tel tel ayrılan katmer tarifi
Katmer tel tel görüntüsüyle yiyeni hayrete düşüren lezzetlerdendir. Genellikle odun ateşinde yapılan katmer, yemelere doyulmaz. Ama evde tavada da en yakın lezzeti yakalayabilirsiniz. Bugün sizlere ister kahvaltıya ister 5 çayına yapıp afiyetle tüketebileceğiniz bir katmer tarifi vereceğiz. Yanına sıcacık çay, peynir, zeytin ve reçel de varsa damaklarda derin bir iz bırakmacak emin olun.
Tavada katmer için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 4 su bardağından az beyaz un
➞ 1,5 su bardağı su
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için 150 gr eritilmiş tereyağı
Tavada katmer tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Yoğurma kabına suyu ve tuzu ekleyip karıştırın. Azar azar unilave ederek önce spatula ile hamuru toparlayın. Daha sonra elinizle yoğurarak ele hafif yapışan bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurun kıvamı sakız gibi olmalı.
✔️ Hafif unladığınız tezgaha hamuru alıp toparlayın ve 7 bezeye ayırın.
✔️ Tepsiye un serpip bezeleri tepsiye alın. Yapışmaması için çok az un döküp hafif bastırın. Üzerine poşet serpip 10 dakika dinlendirin.
✔️ Tezgaha bol un serperek ister merdane ister oklava ile tepsi boyutunda incecik açın.
✔️ Elinizle sağa sola havalandırarak fazla ununu silkeleyin.
✔️ Tereyağını eritin, yakmayın.
✔️ Ilıyan tereyağından 3-4 yemek kaşığı açtığınız yufkaya döküp her yerine fırçayla sürün. Bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarın.
✔️ İnce uzun ruloyu bir ucundan başlayıp gül böreği şeklinde dolayın.
✔️ Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Hazırladığınız hamurların üzerine bir poşet geçirip 1 gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Vaktiniz yoksa da 10 dakika dinlendirmeniz yeterlidir.
✔️ Çok az unladığınız tezgahta gül böreği şeklindeki katmeri, merdaneyle kahvaltı tabağı boyutunda açın.
✔️ Hepsini aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Tavayı yüksek ateşte ısıtın. Yağlamadan her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Pişirirken ara sıra alt üst etmeyi unutmayın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Fatma'nın Mutfağından / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.