Üç Beyazdan Uzak; Üç Malzemeli Ve Şekersiz Kurabiye Tarifi

Üç Beyazdan Uzak; Üç Malzemeli Ve Şekersiz Kurabiye Tarifi
Sağlıklı bir kurabiye yemek istiyorsanız eğer bu tarif tam size göre. Üstelik Oldukça da lezzetli. Ağzınızda lokum gibi dağılacak nefis bir tarif..

Canınız eğer kurabiye çektiyse sağlıklı bir kurabiye tarifi sizlerle. Eminim çok hoşunuza gidecek olan bu tarifle çay keyfiniz lezzetlenecek.

Şekersiz Kurabiye için Malzemeler

  • 145 gr fındık unu.
  • 1 buçuk yemek kaşığı ile bal.
  • 1 tane büyük boy da olgun muz.
  • 1 buçuk yemek kaşığı ile kakao (isteğe göre ilave edilebilir.)

Şekersiz Kurabiyenin Püf Noktası

Muzu ezdiğiniz sıra da çok fazla sulandırmamaya özen gösterin. İçerisine ise badem, fındık gibi yemiş ilave edip hamuru zenginleştirebilirsiniz.

Şekersiz Kurabiyenin Pişirme Önerisi

Kurabiyelerin katı şekilde pişmesini önleyin. Hafif ve yumuşak doku da olsun. Önemli olan altlarının pişip pişmediğini kontrol etmeniz. kontrollü bir şekilde pişiriniz. Afiyet olsun.

Üç Malzemeli Şekersiz Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırını 165 derece önceden ısıtın. Muzu ise fazla sulandırmadan çatal ile ezerek püre haline getirin. Fındık ununu da yavaş yavaş ilave edin.

Spatula yardımı ile karıştırın. Daha sonra balı ilave edin ve hamur tamamen homojen olana kadar karıştırın. Arzu ederseniz bu aşama da kakao da ilave edebilirsiniz. Kurabiye hamurunun elinize yapışmamasına dikkat ediniz.

Eğer elinize yapışıyorsa ve şekil veremiyorsanız eğer kıvama gelene dek fındık ununu ilave ediniz. Ancak bu kıvamı normal kurabiyenin kıvamı ile kıyaslayın. Tek kıstas hamur cıvık olmasın.

Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Yuvarlayıp tepsiye yerleştirin. Parmak ucunuz ile hafifçe bastırarak yassılaştırınız. Porsiyonladığınız kurabiyeleri 2- 3 cm daha küçük çaplı kapağı kurabiyelerin ortasına hafifçe bastırın. Yaklaşık 7 - 8 dakika kadar pişirin ve pişmesi için fazla renk almasını değil, kurabiyenin altının pişip pişmediğini kontrol ediniz.

Hafif yumuşak kıvamda pişip, zaman ile sertleşecek. Pişen kurabiyeleri fırından alıp bir kenar da dinlenmeye bırakınız. Dinlenen kurabiyeleri ise bir güzel sevdiklerinize servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler