Turşum Bitti Diye Üzülenler! 1 Haftada Olan Tam Ölçülü Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tarifi

Turşum Bitti Diye Üzülenler!  1 Haftada Olan Tam Ölçülü Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tarifi
Turşu neredeyse her yemeğin ayrılmaz parçasıdır. Türk Mutfağında severek tüketilir. Bugün size 1 haftada olan kütür kütür salatalık turşusu tarifi vereceğiz. Üstelik farklı bir yöntemle...

Herkesin turşusu güzel olmaz. Bazısının sirkesi fazla olur, bazısının ki erir, bazısının kinin de tuzlu fazla olur. Mükemmel sonuca ulaşmak için standart ölçü kullanmak her zaman iyidir. Ben tüm turşularımda aynı ölçüyü kullanırım. Sizin için minumum ölçü veriyorum. Fazla miktarlar kurmak isterseniz miktarları eşit miktarda artırın. Kapağı açılınca buzdolabında muhafaza edildiği için birer kiloluk cam kavanozlar çok ideal oluyor, tavsiye ederim. 

Lafı uzatmadan tam ölçülü kusursuz salatalık turşusu tarifine geçelim. 

1 HAFTADA OLAN KAYNAR SULU SALATALIK TURŞUSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kilo salatalık (1'er kiloluk iki kavanoz çıkıyor)
  • 1 dilim limon
  • 3-4 dal maydanoz 
  • 1 büyük baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Kaynar su

1 HAFTADA OLAN KAYNAR SULU SALATALIK TURŞUSU TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Ön hazırlıkları yapalım. Öncelikle kullanacağınız sebzeleri güzelce yıkayın.  Kavanozları da kaynar su ile yıkayıp kurulayın. Hiç kullanılmamış kapak temin edin. Salatalıklara bıcak yardımıyla bir iki çizik atın ki turşunun suyu içine işlesin. Fokur fokur kaynar su kullanacağız onu da hazırlayın.

✔️ Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları kavanozun diplerine paylaştırın. Hazırladığınız salatalıkları yerleştirin. 1 dilim limonu koyun. Şekeri, tuzu, sirkeyi bir kasede karıştırıp iki kavanoza paylaştırın. Kavanozun kalanını kaynar su ile doldurun. Kuru ve kullanılmamış kapakla sıkıca kapatıp güneş almayan düz bir zemine ters çevirin. 1 gün bu şekilde beklemesi lazım. Ertesi gün güneş elmayan karanlik bir yere koyun ve  1 hafta bekletin. 1 hafta sonra turşunuz hazır. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Püf Noktaları

✔️ Kullandığınız salatalık taze ve küçük boyutta olsun. 

✔️ Suyu kaynar kaynar dökün.

✔️ Yeni kullanılmamış kavanoz kapağı kullanın.

✔️ Kavanozu kapatmadan önce ağız kısmında çok az boşluk bırakın. Kalıntı vs varsa peçete ile silin.

✔️ Kavanozun kapağını kapatınca mutfak örtüsü serdiğiniz tezgaha ters çevirip  bir gün bekletin. Üzerine örtü örtüyorum ben. Güneş almamasına ve 24 saat hiç hareket ettirmeye dikkat edin. 1 hafta karanlık ve güneş almayan bir yerde bekletin. 

✔️ Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler