Tok Olsalar Bile Bu Lezzete Makarnaseverler Hayır Diyemiyor! Ağzınızı Sulandıracak Restoran Usulü Mac And Cheese Makarna Tarifi

Tok Olsalar Bile Bu Lezzete Makarnaseverler Hayır Diyemiyor! Ağzınızı Sulandıracak Restoran Usulü Mac And Cheese Makarna Tarifi
Makarna, 7'den 70'e herkes tarafından sevilen yiyeceklerden. Türk Mutfağında da kıymalısından yoğurtlusuna, domates soslusundan sebzelisine çeşit çeşit makarnalar yapılıyor. Bugün sizlere Amerikaların meşhur Mac And Cheese Makarna Tarifini paylaşacağız. Peynirli makarna diyip burun bükenler acilen denesin...

Makarna, Türk Mutfağının İtalyanlardan transfer ettiği ve severek tüketilen yiyeceklerden. Genelde kıymalısı, sebzelisi, domates soslusu, yoğurtlusu yapılır. Bugün sizlere restoran usulü peynirli kremalı makarna tarifi vereceğiz.

Makarna çok enteresan bir yiyecek. Eklediğiniz sosa bağlı olarak lezzeti kat kat artıyo. Bu yüzden makarna diyip geçmiyoruz:) Sosumuz ne kadar lezzetliyse makarnamız da o kadar lezzetli oluyor.

Bugün sizlere Amerikalıların meşhur makarnası olan Mac and Cheese tarifini vereceğiz bugün. Mac And Cheese de nedir diyenlere açıklama yapalım. Amerika'nın meşhur makarna sosu bu. İlk lokmayı aldığınız anda iştah kabartıyor. Aslında peynirli kremalı makarna bu. Üzerine ekmek kırıntıları da döküyorlar. Biz kendimize uyarladığımız haliyle yapıyoruz, çok lezzetli oluyor. Oldukça iştah açısı olan bu tarifi mutlaka deneyin. Yanına ızgara köfte yada salatayla enfes oluyor.

Baştan söyleyelim makarnayı çok fazla pişirmeyin. Hem besin değerininin kaybetmemesi hem de gerçek bir İtalyan makarnası kıvamında olması için al dante dediğimiz dişe dokunur halde bırakmak gerekiyor. Makarnayı soğuk sudan geçirmeyin lezzetini yok ediyor bu.

Haydin lafı uzatmadan tarifimize geçelim.

RESTORAN USULÜ PEYNİRLİ KREMALI MAKARNA TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 1 paket dirsek makarna
  • 150 gram cheddar peyniri
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı krema
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

RESTORAN USULÜ PEYNİRLİ KREMALI MAKARNA NASIL YAPILIR?

✔️ Geniş bir tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayınca içerisine tuz ekleyin. Makarnaları kaynayan suya ilave edip 8 dakika haşlayın. (Tamamen haşlanmıyor, hafif dişe geliyor)

✔️ Bu arada makarnanın sosunu hazırlayalım. Tereyağını başka bir tencereye alıp eritin. Unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine krema dökün ve orta ateşte karıştıra karıştıra 2 dakika pişirin. Katılaştıktan sonra azar azar sütü ilave edin. Bir taraftan karıştırmayı ihmal etmeyin ki topaklanmasın. Baharatları ilave edin. Üzerine rendelenmiş peynirleri ekleyip ocağın altını kapatın.

✔️ Süzdüğünüz makarnayı sosun üzerine döküp harmanlayın.

✔️ Karışımı fırın kabına dökün. Üzerine rendlenmiş peynir ilave edin. En üste de ekmak kırıntıları ekleyip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler