Puf puf kabaran, yağ çekmeyen orjinal çiğ börek tarifi
Bugün puf puf kabaran mayasız enfes bir çiğ börek tarifi paylaşacağız. Siz de bu tadına doyum olmaz lezzeti hemen deneyin. Hamur yoğurulsun, çaylar demlensin... Sofralarınızı şenlendirmeye geldik...
Çiğ börek tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 5 su bardağı un
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1.5 su bardağından biraz fazla su
İçi için;
➞ 350 gr kıyma
➞ 1 adet kuru soğan
➞ 1 tutam karabiber
➞ 1 tutam tuz
➞ 1,5 küçük bardak su (150 ml)
Kızartmak için;
➞ 1 su bardağı sıvı yağ
Çiğ börek tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Yoğurma kabına unu, tuzu ekleyip spatula ile karıştırın. Azar azar kontrollü bir şekilde su ekleyerek önce spatula ile, hamur kıvam alınca elinizle 5 dakika kadar yoğurup pürüzsüz ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru minik mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Yaklaşık 18 beze çıkıyor.
✔️ Bezeleri hafif unladığınız tepsiye alıp üzerini bir poşetle kapatın ve 20 dakika dinlendirin.
✔️ Geniş bir kaseye kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi alıp elinizle yoğurun. Azar azar su dökerek sürülebilir bir kıvam almasını sağlayın.
✔️ Unladığınız tezahta bezeleri merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına iç harcından koyup kaşığın tersiyle yayın. Yarım ay şeklinde kapatıp kenarların iyice yapışması için rulet yada bıcak yardımıyla kesip bastırın.
✔️ Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Tavaya 1 su bardağı sıvı yağ koyup iyice ısıtın. Kızgın yağda orta ateşte her iki tarafını iyice kızartın.
✔️ Kızaran çiğ börekleri servis tabağına alıp bekletmeden servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.