Sadece 2 malzemeli, baharatsız Tire Köftesi tarifi
TİRE KÖFTENİN KIYMASI NASIL HAZIRLANIR?
- 500 gr dana kol + 500 gr dana kaburgadan çekilmiş kıyma
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Eti tuz ile 10 dakika kadar yoğurup üzerini streçleyin ve 1 gün buzdolabında dinlendirin.
1 tire köfte ortalama 40 gr civarı oluyor. Çöp şişe hazırladığınız köfteleri düzgünce yerleştirin.Elinizi ara ara ıslatırsanız daha kolay olacaktır.
Hazırlanan köfteler 2 aşamada pişiyor. Önce mangalda yarım pişirilip şişten çıkarın.
TİRE KÖFTENİN DOMATES SOSU NASIL HAZIRLANIR?
4 adet domatesi minik minik doğrayın ve tencereye alın. Çok az tuz ekleyerek kıvamlı bir sos elde edene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. edin. Sosu için 3 Adet domates 350 gr Yoğurt 400 gr Tereyağı 100 gr 1 tutam maydanoz
TİRE KÖFTENİN İKİNCİ PİŞİRME AŞAMASINA GEÇELİM
100 gr kadar tereyağını tabanı kalın bir tavaya (tercihen döküm) alıp eritin. Köftelerden koyup arkalı önlü çevirerek kızartın.
SUNUMA GEÇELİM
Servis tabağına yoğurdu üzerine de domates sosunu koyun. Tereyağında pişen köfteleri dizip kalan sosu üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis edin. Dilerseniz en altına minik doğranmış tırnak pide de koyabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.