Tıpkı Pastanedekiler Gibi Oluyor: İşte Tadı Damaklarda Uzun Süre Kalacak Ağızda Kıyır Kıyır Dağılan Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Bugün günlerden kurabiye günü:) Sizlere en sevdiğim kurabiye tarifini vereceğim. Yapılış çok basit ama oldukça lezzetli. Damakta şenlik uyandıran bu kurabiye güzelin bir şans verin ve beş çayına yetiştirin.
Haydi tarife...
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr tereyağı
- 1 yumurtanın sarısı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alın(Ben kurabiyeleri büyük cam kasede yapıyorum)
✔️ Şekeri de ilave edip elinizle yoğurmaya başlayın. Krema kıvamına gelince yumurta sarısını ekleyin.
✔️ Kabartma tozunu ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Çok un koymayın kurabiyeleriniz sert olur yoksa.
✔️ Hamurdan cevizden küçük parçalar alıp yuvarlayın. Önce yumurtanın beyazına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ 170 derece üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.