Pastacılardaki Gibi Baklava Yapmanın Püf Noktaları ve Tam Ölçülü Tarif

Pastacılardaki Gibi Baklava Yapmanın Püf Noktaları ve Tam Ölçülü Tarif
Baklava Türk mutfağının en sevilen tatlı çeşitlerinden biridir. Malum Ramazan yaklaşıyor. Evde baklava yapmak isteyenlere bazı tüyolarımız var.

Baklava hemen hemen her bayrama lezzet katan tatlılar arasındadır. Bayram günleri mutlaka gelen misafirlerimize baklava ikram ederiz.

Eski dönemlerde pastacılardan alınan baklavalar yerine evde yapılan anne elinden çıkmış baklavalar ikram edilirdi.

Şimdi baklava marketlerde bile satılır hale gelmiş durumda. Ancak evde yapılan baklavaların lezzetini ben hiç bir şeye değişmiyorum. Bu yüzden baklavayı dışarıdan satın almak yerine evde yapmayı tercih ediyorum. Şimdi sizlere anne elinden çıkmış pastanelere taş çıkartan bir baklava tarifi vereceğim. Sizlerde tarifimi mutlaka not edin ve uygun bir zamanınızda mutlaka yapın.

İşte Lezzetli Baklava Yapmanın Tarigi ve Püf Noktaları

BAKLAVA YAPIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamur için: 1 adet yumurta, 1 su bardağı kadar su, 1 çay bardağı kadar sıvı yağ, 2 kaşık kadar tereyağı, 3 çorba kaşığı kadar organik evde yapılmış yoğurt, 2 çorba kaşığı kadar elma sirkesi, Kabartma tozu, 1 çay kaşığı kadar tuz, 6 bardak kadar un

Hamuru Açmak için: Buğday nişastası
Şerbeti için: 5 bardak kadar beyaz toz şeker, 6 bardak kadar su - çeşme suyu kullanmayın, Birkaç damla kadar limon suyu

İçi için: 500 gram kadar fıstık içi veya ne kullanacaksanız

EL AÇMASI BAKLAVA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • İlk olarak baklava yapımında tatlının şerbetini su ve şekeri bir tencerede kaynatıp hazırlayalım.
  • Şerbet Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar kaynatıp soğuması için beklemeye bırakın.
  • Sonrasında Hamur malzemelerini derin bir kabın içinde karıştırıp, hamuru güzelce yoğurun.
  • Bu yoğurma işlemi sonrasında dinlendirilmiş hamurdan 8 tane beze elde ediniz.
  • Tezgaha hafif nişasta serperek açabileceğiniz en ince şekilde açmaya özen gösterin.
  • Sonrasında Fazla olan nişastayı yufkanın üzerinden atın ve oda sıcaklığında açılan yufkaları 10-15 dakika kadar bekletin.
  • Ardından tepsinin tabanını iyice yağlayın.
  • Açtığınız yufkaların 4 tanesini üst üste yerleştirin.
  • Daha sonra üzerine bolca fıstık ilave edip diğer katlarını da yerleştirin. Fıstık yerine ceviz veya ne kullandıysanız aynı işlemi yapın. Ben fıstıklı olanı tercih ediyorum. Bazı durumlarda ise ceviz :) Malum fıstık çok pahalı.
  • Tüm bu işlemlerin ardından Pişirmeye hazır olan Baklavanızı dilediğiniz gibi dilim dilim kesin.
  • Üzerine eritilmiş tereyağını da bir güzel gezdirin. İşin sırrı budur. yağı yakmamaya çalışın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıp içi iyice pişene kadar yaklaşık 40 dakika civarı pişirin. Dakikayı iyi ayarlayın yoksa yanar baklavanız. Emekler sonra çöpe gider.
  • Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti gezdirin.

Afiyetler olsun... İster bir fincan sütle ister bir bardak çayla servis edin :)) Ama en sağlıklısı suyla servis etmektir :))

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler