Tıpkı Lokantalardaki Gibi Eşsiz Bir Meze - Pancarlı Humus Tarifi ve Malzemeler

Tıpkı Lokantalardaki Gibi Eşsiz Bir Meze - Pancarlı Humus Tarifi ve Malzemeler

Humus Türk mutfağının eşsiz meze çeşitlerinden. Son zamanlarda bir çok lokanta ve kafede yer alan bu lezzet genelde Hatay yöresinde bilinir. Mis gibi Künefe tatlısı kadar değerlidir. Peki nasıl yapılır? Anlatacağız

Humus Hatay'da ilk kez yediğim bir lezzetti. Marketlerde görürdüm ama ne yalan söyleyeyim almazdım. Sonrasında vazgeçilmezim olan bir lezzete dönüştü.

Lokantalarda da var elbette. Ancak araştırdım kendim evde yapmaya karar verdim. Şimdi sizlerle yaptığım tarifi paylaşmak istiyorum

Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane kırmızı pancar (tercihen önceden haşlanmış)
  • 500 gr nohut (bir gece önceden ıslatılsın)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş ve rendelenmiş)
  • 4 yemek kaşığı ile zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı ile tahin
  • Yarım  adet limonun suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı ile ince çekilmiş kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 1 çay kaşığı ile karabiber
  • 1 silme çay kaşığı muskat cevizi rendesi.

Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle pişen ve soğuyan pancarların kabuklarını soyalım ve robotta püre haline getirelim. 1 kaşık zeytin yapını ve diğer malzemeleri de ekleyerek tekrardan karıştıralım. Kıvamı yoğunsa pancarı haşladığımız sudan 2 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz. Çeşnisini de ayarlayın. Humusu servis tabağına alarak üzerine zeytinyağı gezdirip sevdiklerinize servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Pancarlı Humus Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Kıvamı katı olmasın pancarı haşladığınız sudan eklemeler yapınız.

Pancarlı Humus Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Pancarlı humusun üzerine siyah ve beyaz susam serperek, mikro yeşillikler ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

En Yeniler