Tıpkı Lokantalarda Gibi Lokum Tadında Sebzeli Et Sarma Tarifi Ve Gerekli Malzemeler

Tıpkı Lokantalarda Gibi Lokum Tadında Sebzeli Et Sarma Tarifi Ve Gerekli Malzemeler

Canınız eğer Kırmızı Et çektiyse bu tarif tam size göre. Gerçekten her bir çatalında lokum gibi bir lezzetle karşılaşacaksınız. İşte tarifimiz..

Sebzeli et sarma belki de et yemekleri arasında en çok sevilen yemek türüdür. Vereceğim bu tarifle sizlerde lokum gibi bir kırmızı et pişirebileceksiniz. Sizler için tüm püf noktasına kadar anlattım :))

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu et yemeği lüks restoranların şimdilerde demirbaşları arasında yer alıyor. Restoranlarda tonlarca para ödeyeceğinize evde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Sebzeli Et Sarma Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 tane dilim biftek
  • 4 tane havuç
  • 4 tane sivri biber
  • 4 tane kırmızı biber
  • 2 tane kuru soğan
  • 6 tane domates
  • 6 diş ince dilimlenmiş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kadar salça
  • 6 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
  • 2 çay bardağı kadar süt
  • 2 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • Bir tutam da tuz

Sebzeli Et Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak bir kap içerisine biftekleri alarak süt, sıvıyağ, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip marine etmek için bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Domates dışında her bir sebzeyi jülyen usulü doğrayın. Geniş olan bir tava içerisine sıvıyağ ilavesi yaparak ilk olarak sarımsağı, ardından da doğramış olduğunuz sebzeleri ekleyerek kavurma işlemine başlangıç yapın.

İndirme yapmadan baharatları ve tuzu da ekleyerek soğusun diye bir kenara koyun. Marine edilmiş bonfile dilimlere sebzeli harçtan ekleyerek sarıp birkaç kürdanla sabitleyin.

Domatesi soyun, ardından küp şeklinde doğrayın. Bir tava içerisinde salça, baharatlar ve sarımsakla beraber pişirin. Genişçe bir tavaya sıvıyağ koyarak bonfile sarmaların her bir tanesini kızartın, ardından fırın kabına aktarın. Üzerine ise pişen domates sosunu yayarak önceden ısıttığınız yüz doksan derecelik fırında kırk dakika boyunca pişirmeyi sürdürün. Fırından alarak sıcak şekilde servis edin. Bütün tariflerde baharat kullanımı ve seviyeleri tamamen ağız tadınıza bağlı değişecektir. Afiyet olsun.

En Yeniler