Tepsinin Dibini Sıyırmak Serbest Tarif Sorduran Lezzet Ötesi Bir Tarif İşte Size Orjinal Browni Tarifi
Browni çay saatlerinin eşsiz lezzetlerindendir. Standart keklerden biraz farklı yapımı. İçerisinde daha az un var mesela. Daha nemli bir dokusu oluyor ve çok uzun uzun pişmiyor. İçerisine kullancağınız çikolata bitter olursa daha lezzetli oluyor. Çikolatanın kalitesi önemli.
Neyse ağzımız değil elimiz konuşsun. Haydin mutfağa...
BROWNİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 150 gr tereyağı
- 200 gr bitter çikolata
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı kakao
BROWNİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin.Eridikten sonra içinde bi çimdik tuz atıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Soğuyan çikolata sosunuza 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata ekleyin.
✔️ Derin bir kasede yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika mikserde çırpın. Soğuyan çikolatalı sosunuzu da ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine unu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına dökün. Fırın kalıbı büyük olmasın. Ben 25 cm lik kalıbımı kullanıyorum.Bizim burdaki meşhur bir pastane üzerine rendelenmiş portakal kabuğu koyuyor ben de koydum fırına girmeden. Seviyorsanız mutlaka ekleyin.
✔️ 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor. Soğuduktan sonra yağlı kağıdı çıkarıp kare kare kesip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.