Tepsinin Dibini Görmek Garanti! Pekmezli Tel Tel Ayrılan Pastane Açması Tarifi
Bugün vereceğimiz tarif de tıpki pastane açması gibi oluyor. Aralarına sürülen tereyağ tel tel ayrılmasını sağlıyor. Tepsi mayası ile puf puf kabarıyor. Üzerine sürdüğünüz pekmezli, yumurtalı, sütlü sos nar gibi kızartıyor.
Lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim.
PEKMEZLİ TEL TEL AYRILAN AÇMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 9 su bardağı un
Arasına sürmek için 100 gram tereyağı
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Yarım çay kaşığı pekmez
PEKMEZLİ TEL TEL AYRILAN AÇMA NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına yaş mayayı, ılık sütü ve ılık suyu alıp 10 dakika bekletin.
✔️ Yumurtanın beyazlarını, sıvı yağı, tuzu da ilave edip karıştırın.
✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin.
✔️ Kapağını kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Hamuru 15 bezeye ayırın.
✔️ Her birinin üzerine 1 parça tereyağı koyun. İlk yaptığınız bezeden başlayarak elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın. Uçundan yuvarlayarak rulo yapın.
✔️ Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Rulo yaptığınız hamurları bir birine dolayıp açma şekli verin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine açmaları yerleştirin.
✔️ Üzerini kapatıp 30 dakika tepside mayalanmasını bekleyin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkınca üzerine nemli bir mutfa bezi kapatın.
✔️ 15 dakika sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.