Tepsileri Hazırlayın Çıtırtısını Duyan Geliyor ! Hazır Yufkadan Sariyer Böreği Tarifi Sır Gibi Saklanan Püf Noktası ise

Tepsileri Hazırlayın Çıtırtısını Duyan Geliyor ! Hazır Yufkadan  Sariyer Böreği Tarifi Sır Gibi Saklanan Püf Noktası ise
Türk Mutfağının en sevilen böreklerindendir Sariyer Böreği. İç harcındaki kuş üzümü ve dolmalık fıstık kıymayla harika bir lezzet ortaya çıkarır. Hamur işi severlere hazır yufkadan çok kolay ama lezzetinden de ödün vermeden yapılan harika bir sariyer böreği tarifi vereceğiz. Püf noktasına dikkat ederseniz alkış toplamanız garanti....

Börek pişince tüm eve yayılan o muhteşem kokuyu çok seviyorum. Kokunun hafıza var elbet, güzel anılar biriktirmek lazım. Her neyse başka konuya dalmadan önce çayın yanına harika bir börek tarifi vereceğim. Benim hazır yufkadan yaptığım kıymalı sariyer böreğini sevmeyen bir kişi bile olmadı. Üstüne sürülen sosla çıtır çıtır oluyor. Ben bazen yarısını buzluğa koyuyorum, bir pazar kahvaltısında 15 dakika oda sıcaklığında bekletip fırınlıyorum. Sizin de aklınızda olsun.

Eğer hazırsanız başlayalım.

HAZIR YUFKADAN KIYMALI SARIYER BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

6 adet yufka

İç malzemeleri

  • 1 adet soğan
  • 400 gr orta yağlı kıyma
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ (çıtır çıtır yapıyor mutlaka koyun)

HAZIR YUFKADAN KIYMALI SARIYER BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Kuş üzümlerini bir kasenin içine alıp üzerine sıcak su ekleyin. Bu sayede üzümler şişecekler. Kıyma kavrulana kadar beklesin daha sonra süzüp kullanacağız.

✔️ Kıymalı iç harcını hazırlayalım. Tavaya kıymayı alın.(Eğer kıymanız yağsızsa 2 yemek kaşığı kadar yağ ekleyin) Orta ateşte karıştırarak kıymayı pişirin. Kıyma önce suyunu salacak, sonra çekecek. Pişerken kaşıkla karıştırmazsanız kıymalar top top kalır dikkat edin. Kavrulan kıymaya yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin 2-3 dakika da soğanlar ölene kadar kavurmaya devam edin. Baharatını tuzunu ekleyin. Dolmalık fıstığı ve süzdüğünüz kuş üzümlerini de ilave edip 2-3 dakika daha kavurup ocağın altını kapatın. Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın.

✔️ Sosu hazırlayalım. Bir kasede sütü ve yağı karıştırın.

✔️ Yufkalardan birini tezgaha genişçe serin. Hazırladığınız sostan bolca fırçayla sürün. İçine kıymalı harcı yayın. Rulo biçiminde sarıp M şekli verin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

✔️ Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın.

✔️ Üzerlerine sürmek için yumurta sarısını ve sıvı yağı bir kasede karıştırın. Fırçayla yufkaların üzerine hiç boş yer kalmayacak şekilde sürün.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25*30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Süre fırından fırına değişebilir kontrollü olun.

BÖREĞİ BUZLUKTAN ÇIKARINCA NASIL PİŞİREYİM DİYENLERE

Buzluktan çıkarınca 20 dakika bekletip üzerine yumurta sarısı yağ karışımını sürüp aynı şekilde pişirin enfes oluyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler