Tencerede sebzeli köfte tarifi nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?

Tencerede sebzeli köfte tarifi nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?
Türk Mutfağında köftenin yeri apayrıdır. Fırında, tencerede, mangalde yüzlerce çeşit yemek sofralarımıza eşlik eder. Bugün akkşama ne yemek yapsam diyenlere patlıcanlı, patatesli, köfteli enfes bir tencereye yemeği tarifi hazırladık. Damak çatlatan bu lezzet yiyenlerden hep tam puan alıyor.

Bugün size sebzelerin ve köftelerin önceden kızartılmasıyla lezzetini iki katlayacağınız enfes bir tencere yemeği hazırladık. Özellikle çalışıyorsanız malzemeleri kızartıp ertesi gün de pişirebilirsiniz. Bu sayede işten gelince 20 dakikada yemeğiniz hazır olur. Neyse lafı uzatmayalım sofralarınızı şenlendirecek bu eşsiz lezzetin tarifine geçelim.

Tencerede sebzeli köfte tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 4 adet patlıcan
➞ 5 adet patates
➞ 8 adet sivri biber
➞ 2 adet domates
➞ 2 adet küp şeker
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 tatlı kaşığı karabiber
➞ 1 tatlı kaşığı pul biber
➞ 3 diş sarımsak
➞ 2 su bardağı sıcak su

Sosu için;
➞ 1 yemek kaşığı acı biber salçası
➞ Yarım su bardağı sıcak su (salçayı açmak için)

Köftesi için;
➞ 500 gr orta yağlı kıyma
➞ 2 adet kuru soğan
➞ Çeyrek demet maydanoz
➞ 2 diş sarımsak
➞ 5 yemek kaşığı galeta unu
➞ 1 adet yumurta
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 tatlı kaşığı karabiber
➞ 1 tatlı kaşığı pul biber

Su bardağı ölçüsü: 250 ml

Tencerede sebzeli köfte tarifinin yapılışına geçelim;
✔️
Tek çektirdiğiniz kıymayı, rendelenmiş sarımsağı, soğanı, ince kıyılmış maydanozu, galeta ununu, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyerek 2-3 dakika güzelce yoğurun.
✔️ Cevizden küçük köfteler yapıp sıkıca yuvarlayın.
✔️ Patlıcanları alacalı soyup sap kısımlarını alın ve iri küpler halinde doğrayın.
✔️ Patatesleri de soyup patlıcanlarla aynı büyüklükte doğrayın.
✔️ Sivri biberleri de iri iri doğrayın.
✔️ Kızgın yağda önce patatesleri sonra sırasıyla patlıcanları ve biberleri kızartın. Kızaran sebzeleri kevgire alarak fazla yağından arındırın.
✔️ Aynı şekilde kızgın yağda köfteleri kızartın.
✔️ Tencereye patlıcanları ve patetesleri alın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine kızarttığınız biberleri koyun.
✔️ Sıcak suda salçayı eritip yemeğin üzerine gezdirin.
✔️ Kabuğunu soyduğunuz domatesleri minik doğrayıp üzerine yerleştirin.
✔️ Doğradığınız sarımsakları, 2 adet küp şekeri, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edin.
✔️ Son olarak kaynar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayına ocağın altını kısıp 20 dakika kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Alev Türken / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler