Tel Tel Dökülüp Asla Yormadan Pişirilen Patatesli börek Tarifi! İşin Püf Noktasına Dikkat

Tel Tel Dökülüp Asla Yormadan Pişirilen Patatesli börek Tarifi! İşin Püf Noktasına Dikkat
Börek Türk Mutfağının En sevilen yiyeceklerindendir. Patatesli Börek İse genelde en fazla yaptığımız börek çeşidi. Şimdi Sizlere Mayalı Börek Tarifimizi vereceğiz.

Misafirlerim gelsin gelmesin mutlaka hamur işi yapmayı çok severim. Yaptığım böreklerde usta olduğum söylenir. Açıkçası Anadolu mutfağının en sevilen lezzetidir börekler.

Komşularımın en çok sevdiği börek ise Mayalı Patatesli Börektir. Bu yüzden ne zaman yapsam mutlaka onlara ikram ederim. Kokusu tüm apartmanı sardığı için mecburen ikram etmek zorunda hissediyorum kendimi :)

Böreğimizde Kullanacağımız Hamur için:

1 su bardağı kadar ılık su

6 Su bardağı UN
1 su bardağı kadar ılık süt
25 gr yaş maya veya 1 çorba kaşığı toz maya yeterli olacaktır
1 çay kaşığı kadar tuz ve şeker
yarım çay bardağı kadar sıvıyağ - Ayçiçek Yağı. Fiyatı biraz pahalı ama yapacak bir şey yok :)

Böreğimizin  İçi için

4  tane orta boy patates
1 küçük kuru soğan
pul biber, tuz, ve isteğe göre karabiber

Böreğimizin Tarifi:

Börekte kullanacağımız İç malzememizi hazırlamak için patatesler haşlanır ve eziciyle bir güzel ezilir. Soğan ince ince yemeklik şekilde doğranır ve tavada renk değiştirene dek kavrulur. Sonrasında Kavrulan soğanlara patates eklenir ve biraz daha kavrulur. Baharatı da eklendikten sonra bir süre soğumaya bırakılır.

Sonrasında ise Un hariç tüm malzemeler güzelce karıştırılır. Ve devamında Maya eritilir. Un ilavesi ile ele hafif bir şekilde yapışan hamur elde edilir. Elde edilen bu hamurun Üzeri örtülür ve oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirilir. 

Hamur devamında 10 bezeye ayrılır. Her bezeyi yuvarlak şekilde açmak gerekiyor. Ortasına hazırlamış olduğumuz harçtan eklenir. Ve  Karşısındaki dilim üzerine kapatılır.. Kalan kenarları da sonrasında kapatılması gerekilir.. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra son olarak İlk dilimi harcın etrafına sarınız. 

Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin afiyet olsun.

Böreğinizi İster Ayranla İsterseniz Yoğurtla servis edebilirsiniz. Genelde ben çay tercih ediyorum ama yaz aylarında çayın yerine ayranla yemek böreği daha güzel oluyor. Tarifi beğendiyseniz tarif defterinize yazın ve arkadaşlarınızla paylaşın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler