Tek Lokmalık Lezzet Bombası Kaç Tane Yediğinizi Unutacaksınız! Kahvenin Yanına Kıyır Kıyır Tarçınlı Cevizli Misket Kurabiye Tarifi
Benim en sevdiğim atıştırmalıklar bunlar. Bazen ne kadar yediğimi unutuyorum ama gerçekten çok seviyorum. Masanın üzerine koymamla bitmesi bir oluyor. Sadece ben yemiyorum çocuklar da bayılıyor.
Misafir gelecekse mutlaka iki ölçü yapıyorum yoksa kalmıyor.
Siz de denemek isterseniz diye tarifini paylaşıyorum.
TEK LOKMALIK TARÇINLI CEVİZLİ MİSKET KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1,5 yemek kasigi toz seker
- 1 çay bardağı cekilmis ceviz
- Çay kaşığının ucuyla tarçın
- Aldigi kadar un (Yaklaşık 2.5 su bardağına yakın)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için 1 çay bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı tarçın
TEK LOKMALIK TARÇINLI CEVİZLİ MİSKET KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını geniş bir kaba alın.
✔️ Şekeri, cevizi, tarçını ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan parçalar alıp bilye büyüklüğünde köfte şeklinde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ 170 derece 25-30 dakika pişirin.
✔️ Bir kasede pudra şekeri ve tarçını karıştırın.
✔️ Fırından çıktıktan 5 dakika sonra kurabiyeleri karışıma bulayıp servis tabağına dizin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.