Tek kişilik tatlı: Enfes çilekli mangolia tarifi

Tek kişilik tatlı: Enfes çilekli mangolia tarifi

Bugün sizlere harika bir sütlü tarifimiz var. Hem görüntüsü hem lezzeti ile harika ikramlıklar hazırlayabilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça pratik...

ÇİLEKLİ MANGOLİA İÇİN MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 çorba kaşığı mısır nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket bebe bisküvisi (Ya da evdeki farklı bir bisküvide olur)
  • Çilek
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)

ÇİLEKLİ MANGOLYANIN YAPILIŞI

  1. Tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve yumurta sarısını ekleyin.
    cilekli-mangolya-tarifi-1.jpg
  2. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.(Kaynadıktan sonra 5 dk pişirmeniz yeterli)
  3. Ocaktan aldığınız muhallebinin üzeri kabuklanmaması için ara ara karıştırın.
  4. Diğer taraftan bisküviyi rondoda çekin.
  5. Sütü derin bir tencereye alıp, üzerine toz şeker, nişasta, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip çırpıcı ile karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve ılımaya bırakın.
  6. Muhallebi ılıdıktan sonra kremayı ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
  7. Muhallebi soğuyunca, süt kremasını ekleyip, iyice karıştırın. 
  8. Çilekleri yıkayıp ince ince doğrayın.
  9. Mangolia için tek porsiyonluk kaplarınıza (Su bardağı da olur) 2 yemek kaşığı kadar çekilmiş bisküviyi yerleştirin. Yanlarına dilimlediğiniz çilekleri koyun.
  10. Muhallebiden dökün.
  11. İsterseniz araya muz dilimleri de koyabilirsiniz. (Yani bi kat muhallebi bi kat muz dilimi bi kat muhallebi şeklinde daha da lezzetli olur)
  12. En üstünü tekrar çekilmiş bisküvi ile kaplayın. 
    cilekli-mangolya-tarifi-2.jpg
  13. Çilekle süsleyip buzdolabında tercihen en az 1 saat bekletip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
    cilekli-mangolya-tarifi-2-001.jpg

Not: Çileğiniz yoksa muz ile de hazırlayabilirsiniz.

Etiketler :
En Yeniler