Kalpleri eritecek yancı değil esaslı bir pilav tarifi!

Kalpleri eritecek yancı değil esaslı bir pilav tarifi!
Türk mutfağının vazgeçilmezler lezzetleri arasında yer alan pilavı yaparken püf noktalarını bilmek gerekir. Tavuklu, sebzeli, kavurmalı olmak üzere pek çok çeşidi vardır. Bugün sizlere akşam yemeklerimize, davet ve gün sofralarınıza eşlik edecek tavuklu fıstıklı pilav tarifi vereceğiz.

Davet sofralarınızda herkesten tam not alacak, göz dolduracak garantili bir tarifimiz var. Ana yemek olarak ikram edebilirsiniz. Yanına bir salata, turşu, önüne bir mercimek çorbası tamamdır. Kokusu bile baş döndürmeye yetecek bizden söylemesi...

TAVUKLU FISTIKLI ÇEVİRME PİLAV

Malzemeler

  • 1 kg tavuk
  • 4 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 4-4.5 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı

  1. Pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar kaynar su dökün.
  2. Tavuğu tencereye alıp haşlayın.
  3. Haşlanan tavuğu ılıdıktan sonra didikleyin.
  4. Tencereye zeytinyağını döküp fıstıkları hafif kavurun. Ardından tereyağını ilave edin.Rengi dönünce didiklenmiş tavuk etini ekleyip tabanına yayın.
  5. Pirinci bol sudan geçirin ve süzün.
  6. Tavuk etinin üzerine pirinci yayın. (Karıştırmayın)
  7. Tavuk suyunu, tuzu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
  8. Kaynayınca ocağın altını en kısık ateşe getirin.
  9. Suyu tamamen çekince ocağın altını kapatın.
  10. Üzerine havlu kağıt koyup dinlendirin.
  11. Ters cevirip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler