Deneyen Pişman Olmaz! Suyu Tek Başına Lezzet Bombası, Tavuk Buttan Lokantalardaki Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi
Bazı yemekler vardır diyet yapsanız da dayanamazsınız. Bu yemek de tam onlardan. Tavuk suyunda haşlanan patatesin bile tek başına lezzetine insan karşı koyamıyor. Tel tel ayrılan lokum gibi etin lezzeti suyuna geçiyor. Yanına da tereyağlı pirinç pilavı yaptınız mı değmeyin keyfinize... Bir kere deneyince tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz emin olun. Hazırsanız başlayalım:
Tavuk buttan lokanta usulü tavuk haşlama tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 3 adet kemikli tavuk but,
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet havuç
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 adet patates
- 2 yemek kaşığı un
Tavuk buttan lokanta usulü tavuk haşlamanın yapına geçelim:
✔️ Ön hazırlıkları yapalım. Havuçları soyun. Sap kısımlarını çıkarıp yarısını rendeleyin. Rendelenip kavurulacak olan havuçlar haşlama suyuna altın rengini verecektir. Kalan havucu da ikiye üçe bölün. Patateslerin kabuğunu soyun, irice doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.
✔️ Tencereye sıvı yağı, tereyağını, soğanı ve rendelenmiş havucu alıp iyice kavurun. Havuçlar rengini salıp soğanlar yumuşayınca unu ekleyip 6-7 dakika kavurun. Soğuk su ekleyin. Suyu tavukları ve havucu ekleyip ocağın altını kapatın. Yaklaşık 20 dakika kaynatın. En son patatesleri ilave edin. Tuzunu ekleyip patatesler pişince ocağın altın kapatıp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Abdurrahman Kucuk / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.