Mayasız el açması gözleme nasıl yapılır? Kolay gözleme tarifi

Mayasız el açması gözleme nasıl yapılır? Kolay gözleme tarifi
Mayalama derdi olmadan yarım saatte hazırlayıp servis edebileceğiniz oldukça doyurucu bir hamur işi tarifimiz var bugün: Gözleme. Peki, evde mayasız gözleme nasıl yapılır? İşte her ısırıkta iyki yapmışım dedirtecek gözleme tarifi...

Ispanaklı, kıymalı, patatesli, peynirli her türlü harçla evde kusursuz gözlemeler yapmak ister misiniz? Üstelik pratik ama hazır yufkadan falan değil, el açması. El açması mayasız gözlemenin hamurunda sadece 4 malzeme kullanacağız. 3-4 dakika yoğurup hemen yapımına geçebiliriz. Canınız çektiyse kalkın üşenmeyin. Pişer pişmez tereyağı ile yağlayıp ve soğutmadan servis edip mideleri bayram ettirin.

MAYASIZ GÖZLEME İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7.5 su bardağı un

Ispanakli iç harcı için; (İstediğiniz iç harcıyla hazırlayabilirsiniz)

  • 250 gr ıspanak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr peynir
  • Tuz, pulbiber

Kullanılan su bardağı: 250 ml

MAYASIZ GÖZLEME NASIL YAPILIR?

  1. Yoğurma kabına ılık suyu, tuzu ve yağı alıp karıştırın. Azar azar un ekleyerek orta yumuşaklıkta ele hafif yapışan pürüzsüz bir hamur elde edin.
  2. Çok az un serptiğiniz tezgaha hamuru alıp 20 eşit bezeye ayırın.
  3. Ispanaklı iç harcı için ıspanakları güzelce yıkayıp kurutun, hiç su kalmasın. İnce ince doğradığınız ıspanağı, peyniri, kabuğu soyulmuş minik doğranmış domatesi, sivribiberi, soğanı, sıvı yağı, tuzu ve pul biberi ekleyerek yavaşça karıştırın.(Kavurmuyoruz)
  4. Her bir bezeyi çok az unla (fazla un yaparsanız gözlemeleriniz sert olur) servis tabağı büyüklüğünde açın. Fazla ununu silkeleyin ve tekrar tezgaha serin. İç harcınan koyup ikinci açtığınız yufkayı yerleştirin ve kenarlarından bastırın. Dilerseniz yarım ay şeklinde de yapabilirsiniz tercih size kalmış.
  5. Yapışmaz tavayı ısıtın. Orta ateşte arkalı önlü pişirip servis tabağına alın.
  6. Sıcakken tereyağı ile yağlayın. Üzerinin kurumaması için bir örtü ile kapatın.
  7. Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.
  8. Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler