Tatlıcılardaki Lezzetin Aynısı Üstelik Maliyetsiz! Ustasından Orjinal Çıtır Çıtır Halka Tatlısı Tarifi ve Sırrı

Tatlıcılardaki Lezzetin Aynısı Üstelik Maliyetsiz! Ustasından Orjinal Çıtır Çıtır Halka Tatlısı Tarifi ve Sırrı
Şerbetli sokak tatlılardan biridir halka tatlısı. Kızarmış hamurun soğuk şerbetle buluşmasıyla ortaya çıtır çıtır bir lezzet çıkar. peki evde halka tatlısı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte tüm sırlarıyla tarifi...

Çıtır çıtır halka tatlısı yapmak istiyorsanız gözü kapalı bu orjinal tarifi deneyin. Bu tatlının benim için çok anısı var. Eskiden öyle çok çarşıya falan gitmezdik, Genelde bayramlık almak için yılda iki üç sefer indiğimiz çarşıda bir tatlıdan o pembe kağıda sarılıp verilen halka tatlısı olmazsa olmazımızdı. Ayak üstü dolaşa dolaşa yerdik. Yine aklıma düştü bu tatlı ve hemen evde nasıl halka tatlısı yaparım diye araştırdım. Tariflerine güvendiğim @ustadanaltarifinin denenmiş garantili halka tatlısını yaptım. Gerçekten tuttu ve aynısı oldu. Eşim bile şaşırdı satın alıp geldiğimi sandı:) Bundan sonra ara ara yaparım artık. Gerçekten çok kolaymış, bunca yıl niye bu kadar sevddiğim bir tatlıyı denememişim bilmiyorum. Siz de evde bu lezzetli ve kolay tatlıyı yapmak isterseniz buyrun tarifine...

HALKA TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Bu ölçülerle 12 adet çıkıyor.

  • 2 su bardağı ince çekilmiş irmik unu
  • yarım su bardağı beyaz un
  • yarım çay kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı soğuk su

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Kızartmak için: 1.5 litre ayçiçek yağı

HALKA TATLISI NASIL YAPILIR?
✔️
Şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu (Suyunu sıkıp kabuğunu da atın) ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca limonu içinden alın ve 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Daha hızlı soğuması için şerbeti başka bir tencereye boşaltabilirsiniz. Tatlıyı kızarttıktan sonra soğuk şerbeti dökeceğiz.
✔️ Hamuru yoğurmaya başlayalım. Karıştırma kabına unu, kuru mayayı, sıcak ve soğuk suyu dökün. Elinizle güzelce yoğurun. Ele yapışan bir hamur oluyor korkmayın. Üzerine streç film sarıp 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Bu hamur fazla bekleyecek bir hamur değil.
✔️ Tavaya yağı koyup kızdırın. Hamuru krema torbasına koyun. Kızgın yağa halka şeklinde sıkın. Çatal yardımıyla birbirinden ayırarak yuvarlak bir form verin. Alt tarafı kızarınca çevirin. Bir kaç sefere alt üst yaparak her tarafının altın rengini almasını sağlayın.
✔️ Kızaran tatlıyı soğuk şerbete atıp her tarafını bulayınca bekletmeden servis tabağına alın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler