Tatlı Tatlı Diye Sayıklayanlara Uğraştırmayan Lezzetli Bir Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Tatlı Tatlı Diye Sayıklayanlara Uğraştırmayan Lezzetli Bir Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Kemalpaşa tatlısı aslında Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine ait bir lezzet. Bursaya yolunuz düşerse mutlaka gerçeğini yiyin. Şerbetli tatlıların en hafifidir kendisi. Biz kolaya kaçıp muhallebiyle birleştirip ortaya yine de harika bir lezzet çıkaracağız. Buyrun lezzeti doruklarda yaşamaya kemalpaşa tatlısı tarifini yapmaya:)

Sizi bilmem ama ben kemalpaşa tatlısını çok severim. İşyerimizdeki Muammer Usta çok güzel yapıyor ara ara, sağolsun yiyoruz. Muhallebili olduğu için daha hafif oluyor kesinlikle.

Siz de denemek isterseniz diye Usta'dan alıp tarifi paylaşmak istedim. Tabi ölçüler 9 fincan için. Kendisi 100 kişilik yemek yaptığı için sağolsun azaltarak verdi tarifi. 

Canınız çektiyse alın bir paket kemalpaşa bugün, mutfağın yolunu tutun.

FİNCANDA MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 paket hazır kemalpaşa tatlısı
  • 750 gr şeker
  • 1 lt su

Muhallebisi

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 paket krem şanti (Piştikten sonra çırpılacak)

Üzeri için hindistan cevizi, çilek varsa antep fıstığı tozu

FİNCANDA MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye şekeri, suyu velimon suyunu koyup karıştırın. Ocağın altını açıp kaynamaya bırakın.

✔️ Kaynayan şerbete kemalpaşaları ilave edin ve dağılmadan kontrollü pişirin.

✔️ Pişen kemalpaşaları servis tabağına alın.

✔️ Muhallebiyi pişirmeye başlayabilirsiniz. Bunun için sütü, unu, nişastayı ve şekeri tencereye alıp karıştırın. Ocağın altını açıp el çırpıçısıyla sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Vanilyayı ve krem şantiyi ekleyip mikserle 3 dakika çırpın.

✔️ Fincanları sudan geçirin ki kolay çıksın. Yarısına kadar muhallebiden koyun.  1 tane kemalpaşadan yerleştirin.Fincanın kalan kısmını da muhallebiyle doldurun.

✔️ Bu şekilde buzdolabında 4 saat dinlendirin.

✔️ Dolaptan çıkardıktan sonra kenarlarından hafif oynatarak servis tabağına çıkarın.

✔️ Her tarafını hindistan cevizine bulayın. Üzerine meyve dilimleri koyabilir antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler