Tatlı Severler Uçuşa Geçmeye Hazır Olun! Yılların Eskitemediği Lezzet Tam Kıvamında Orjinal Mozaik Pasta Tarifi
Sizi bilmem ama mozaik pasta beni hep çocukluğuma götürüyor. Hala en sevdiğim tatlıdır kendisi. Sık sık yaparım. Yapınca hemen bitiyor bizde zaten. Bir dilim diye kesiyorum ama dibini görüyoruz. Zaten tatlıyı oldum olası sevmişimdir.
Neyse lafı uzatmadan yine damakları şenlendirelim mutfağa koşalım...
MOZAİK PASTA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 paket petit beurre bisküvi
- 160 g sütlü çikolata
- 2 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
MOZAİK PASTA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Bir tencereye süt, şeker ve kakaoyu koyup güzelce çırpın.
✔️ Ocağın altını açıp karıştırarak pişirin.
✔️ Kaynayınca ocağın altını kapatın.
✔️ Çikolataları sosa ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
✔️ Derin bir karıştırma kabına bisküvileri iri iri parçalayın. Çok zedelemeyin sakın.
✔️ İri çekilmiş cevizi bisküvilere ekleyin.
✔️ Üzerine çikolata sosunu gezdirip yavaşça kırmadan karıştırın.
✔️ Büyük bir parça streç filme karışımı dökün.(Kasaplarda yer alan uzun poşetler oluyor ben onlardan kullanıyoroum)
✔️ Rulo yapıp streç filmle güzelce sarın. Rulo yada üçgen şekli verin.
✔️ 3 saat derin dondurucuda bekletin.
✔️ Daha sonra çıkarıp dilimleyip servis edebilirsiniz.
Mozaik pastayı yapınca 2-3 gün içerisinde tüketecekseniz buzdolabında dursun. Eğer daha sonra tüketirim diyorsanız buzluğa koyun.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.