Tatlı Severlere Pastanede Severek Yediğiniz O Lezzet! Püf Noktalarıyla Garantili Kazandibi Tarifi

Tatlı Severlere Pastanede Severek Yediğiniz O Lezzet! Püf Noktalarıyla Garantili Kazandibi Tarifi
Sütlü tatlılar Türk Mutfağının en sevilen lezzetlerinden. Şerbetli tatlılara nazaran daha hafif oluyorlar. Bugün sizlere pastanelerdeki o meşhur kazandibinin tarifini vereceğiz. Püf noktalarını biline yapımı inanın çok kolay...

Kazandibi tatlısı ile geçmişimiz aslında 1-2 yıllık benim.  Yanık yenir mi yenmezmi gibi ön yardılarım vardı. Öyle böyle bir gün bir arkadaşım ısrarıyla pastanede denedim. Bunu niye yememişim bunca yıl diyerek tabiki hayıflanıp tabağı bitirdim. 

Mutfakla aram malum çok iyi. Ben bu tatlıyı evde yaparım diyip pek çok denemem oldu. En beğendiğim o gün yediğim kazandibine en yakın tarif bu oldu. 

Siz de yapın diye paylaşmak istedim. 

Umarım beğenirsiniz.

Buyrun damaklarda iz bırakan kazandibi tarifine...

GARANTİLİ KAZANDİBİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2.5 litre süt 
  • 1 bardak pirinç unu 
  • 1 su bardağı misırnişastası
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereağı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Tabanı için bir miktar pudra şekeri

GARANTİLİ KAZANDİBİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

✔️ Sütün bir su bardağını ayırın. Bir kaseye vanilyayı, pirinç ununu ve mısır nişastasını da ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. (El çırpıcısı yeterli)

✔️ Kalanını tencereye dökün. Ocağın altını açıp ılımaya bırakın. (Kaynayamasın sakın hafif ılıyacak)

✔️ Ilıyan sütten  nişastalı karışıma bir kepçe koyun ve daha sonra azar azar ılıyan süte yavaş yavaş karıştıra karıştıra dökün. Bu aşamadan sonra sürekli karıştırmanız gerekiyor hiç bırakmayın.

✔️ 3-4 dakika sonra şekerini ilave edin. Karıştırmaya devam.

✔️ Bu arada tepsiye (tercihen  aliminyum baklava tepsisi) pudra şekeri dökün. Tabanına başka birşey koymayın. 

✔️ Ocağın altını açıp her tarafının yanmasını sağlayın.

✔️ Bu arada muhallebiyi karıştırın ki dibi tutmasın. Göz göz olup kaynayınca tereyağını dökün. 5 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.  Mikserle 5 dakika çırpın.

✔️ Muhallebiden bir miktar tepsiye dökün. İnce bir tabaka olmalı. Neresinin ne kadar yandığını görmemiz gerekiyor kalın dökerseniz göremeyiz.

✔️ İyice her yeri yanınca kalan muhallebiyi dökün  ve ocağın altını kapatın.

✔️ Bu şekilde oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

✔️ Daha sonra buzdolabına kaldırıp 12 saat dinlendirin.

✔️ Dilimleyip ters çevirerek servis edebilirsiniz.

Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler