Ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?

Ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?
Türk Mutfağında, kıyır kıyır, ağızda dağılan tatlı kurabiyeler çay saatlerinin yıldızıdır. Bugün tam ölçülü tatlı kurabiye tarifi vereceğiz. Pastaneden aldığınız tüm kurabiyeleri bir kenara bırakıp kolları sıvayın. Daha güzeli sizin elinizden çıkacak...İşte lezzetiyle sizi şaşırtacak tatlı kurabiye tarifi...

Bugün sizlere, yıllardır yaptığım tatlı kurabiye hamurunun tarifini vermek istiyorum. En çok sipariş aldığım tarif desem yeridir. Tam ölçülü bu tarifle yüzlerce çeşit tatlı kurabiye yapabilirsiniz. Şekli ve süslemesi hayal gücünüze kalmış . Hamur çok lezzetli, her türlü süslemeye müsait. Ben iki ölçü yapıp farklı şekillrde kurabiye hazırlıyorum. Bazılarının üzerine sadece pudra şekeri döküyorum, bazısını yağlı kağıt arasında açıp kurabiye kalıplarıyla şekil veriyorum çikolataya buluyorum. Çikolataya buladıklarımda antep fıstığı, fındık çok seviliyor. Bazen de içine damla çikolata koyup çok zedelemeden tekrar yoğurup şekil veriyorum. Herpsi ayrı güzel oluyor. Her yemeğin ardına, çayın yanına, sohbetin ortasına yemelik bu kurabiyeleri siz de mutlaka deneyin.

Ağızda dağılan tatlı kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
➞ Yarım su bardağı pudra şekeri
➞ Yarım çay bardağı sıvıyağ
➞ 1 adet yumurta sarısı
➞ 2 yemek kaşığı buğday nişastası
➞ 1 paket vanilya
➞ Yarım paket kabartma tozu
➞ 1 çay bardağı toz halinde fındık
➞ Aldığı kadar un

Ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?
✔️ Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, sıvıyağı, yumurta sarısını alıp elinizle homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
✔️ Nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı ve toz fındığı da ekleyip yoğurun.
✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan, parçalanmayan bir hamur elde edin.
✔️ Kurabiye hamuru hazır. İstediğiniz şekli verebilrisiniz. Ben bazen cevizden küçük parçalar yapıp yuvarlıyorum. Bazen iki yağlı kağıt arasında hamuru açıp kurabiye kalıplarıyla ya da bardakla kesiyorum.
✔️ Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıkan kurabiyeleri soğutun.
✔️ Dilerseniz benmari üsülü erittiğiniz çikolataları sıkma torbasıyla sıkıp süsleyebilir, antep fıstığına ya da cevize bulayabilirsiniz. Hiç uğraşamam diyorsnız da sadece pudra şekeri serpebilirsiniz. Butik pastacılardaki pastaların aynısı oluyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler