İstediğiniz şekli verebileceğiniz en güzel tatlı kurabiye hamuru tarifi! Üstelik 5 gün bayatlamıyor

İstediğiniz şekli verebileceğiniz en güzel tatlı kurabiye hamuru tarifi! Üstelik 5 gün bayatlamıyor
Kurabiye, çayın yanına yakışan harika bir atıştırmalıktır. Bugün sizlere pastanelerin sır gibi sakladığı tatlı kurabiye hamuru tarifi vereceğiz. Onlarca farklı şekilde kurabiye yapmak artık çok kolay...

Yıllardır yaptığım ve yiyen herkese de tarif verdiğim bir kurabiye ile karşınızdayım. 2 tepsi kurabiye çıkıyor bu ölçülerle. Ağzı kapalı ve hava almayacak bir kapta 5 gün tazeliğini koruyor. Daha uzun süre saklamak isterseniz de yine hava almayacak şekilde kaplara koyup buzlukta 1 ay saklayabilirsiniz. Bu tarifi deneyince başka kurabiye tarifi yapmak bile istemeyeceksiniz.

Gelelim keyifle yapıp yiyeceğiniz bu lezzetin yapılışına...

TATLI KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un

Fındıklı harcı için;

  • 1 kase kırık fındık
  • 1 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Süslemek için;

  • 2 paket benmari usulü eritilmiş çikolata

TATLI KURABİYE NASIL YAPILIR?

  1. Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurta sarısını, sıvı yağı, pudra şekerini ve nişastayı alıp krema kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Elinize yapışmıyorsa daha fazla un eklemeyin yoksa hamur dağılır.
  4. Hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup merdaneyle açın.
  5. İstediğiniz kurabiye kalıbı ile şekil verin.
  6. Eğer üzerini fındıklı yapmak isterseniz yumurta akı, fındık ve pudra şekerini bir kasede karıştırıp her kurabiyenin üzerine birer kaşık koyun.Sade yapıp daha sonradan çikolata sosuna batırabilirsiniz.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 15-20 dk pişirin.
  8. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
  9. Süsleme tamamen hayal gücünüze kalmış. Benmari usulü erittiğiniz çikolatalara bir ucunu hafif batırabilirsiniz çok şık duruyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler