Tatlı krizlerine mükemmel tarif! Elmalı crumble nasıl yapılır?
Bugün sizlere pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz harika bir tatlı tarifi vereceğiz. Elmanin tarçınla ve cevizle bütünleşen o enfes lezzetine diyecek söz yok zaten. Bir de o üzerindeki kıtırlarlar varsa tepsinin dibini görmemek elde değil. En önemli püf noktası tereyağının soğuk olması. Bu tarifte büyük 2 elma yeterli oluyor. Kullanacağınız tepsinin tabanını kaplaması önemli. Büyük bir tepsi kullanıyorsanız ölçüyü ikiye katlayın.
Bu arada elma ile kendinizi sınırlandırmanıza gerek yok. Ayvalısı, karadutlusu, vişnelisi, şeftalilisi, çileklisi de harika oluyor. Dilerseniz porsiyonluk kaplarda da yapıp ikram edebilirsiniz. Yanına dondurma da hiç fena olmuyor. Neyse lafı uzatmayalım tarifimize geçelim.
Elmalı Crumble tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 adet kırmızı elma
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 50 gr ceviz
Ufalamak için;
- 150 gr soğuk tereyağı
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker (100 gr)
- 10 yemek kaşığı un
Elmalı Crumble tarifinin yapımına geçelim:
✔️ Elmaları yıkayın, çekirdek kısmını çıkarıp iri iri doğrayın. Fırına dayanaklı bir kabın tabanına yayın.
✔️ Üzerine tarçın, ceviz ve şekeri döküp güzelce karıştırın.
✔️ Karıştırma kabına soğuk tereyağını alıp, şekeri ilave edin. Azar azar un ilave ederek parmak uçlarınızla ufalayarak karıştırın. Unu kontrollü ekleyin.Hamur yoğurur gibi yoğurmayın.
✔️ Hamuru eşit bir şekilde elmaların üzerine dağıtın.
✔️ 180 derece 35-40 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Hobbyolog / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.