Tatlı Aşıkları Buraya! Pastanede Ayıla Bayıla Yediğiniz Orjinal Supangle Tarifi ve Sırrı
Sizi bilmem ama iftar sonrası benim canım tatlı istiyor. Şerbetli tatlıdansa sütlü tatlıları tercih ediyorum. Tüm gün aç susuz kalınca çayın yanına iyi gidiyor. Bugün şöyle pratik bir pastane tatlısı yapsak çayın yanına fena mı olur? Olur olur, hem de bal gibi olur!
Sıklıkla yaptığım ve resmen kurtarıcım olan yiyenlerin bir daha yemek istediği supangle tarifimize geçelim ve hemen dolaba koyalım. Akşama hazır olsun değil mi:)
Baştan söyleyelim sırrı buzunda saklı! Buzlu su hazırlayıp sonra tarife geçin.
SUPANGLE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 100 gr çikolata
- 1 bardak buzlu su
SUPANGLE TARİFİNİN YAPILIŞ
Tencereye sütü, şekeri, kakaoyu ve unu alıp karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına gelmeye başlayınca 2 adet yumurtanın sarısını ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
Ocağın altını kapatıp çikalatayı ekleyip erimesini sağlayın.
Buzlu suyu da ilave edip mikserle 1 dakika karıştırdıktan sonra kaselere paylaştırın.
Servis Önerisi
- Üzerine 1 top dondurma harika oluyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.