Evde kır pidesi nasıl yapılır? Hamuruna ne konur?

Evde kır pidesi nasıl yapılır? Hamuruna ne konur?
Türk Mutfağı hamur işi bakımından oldukça zengindir. Bu lezzetlerin en sevilenlerinden biri de pidelerdir. Bugün sizlere Kastamonu pidesi olarak bilinen kapalı bir pide olan kır pidesi tarifi vereceğiz. Kır pidesi evde nasıl yapılır, kır pidesi hamuru nasıldır, kır pidesi kaç derecede pişer? İşte ustasından tüm püf noktalarıyla evde kır pidesi yapımı...

Bugün patatesli bir kır pidesi yapacağız. Tabiki aynı hamurla kıymalısını, peynirlisini, ıspanaklısını da yapabilirsniz. Her birinin ayrı düşkünü var:)

Kır pidesi yapımında bir kaç önemli püf noktayı verip tariimize geçelim. Kır pidesi hamuru aşırı yoğurulmaması gereken bir hamurdur. Eğer unu çok eklerseniz sert bir pideniz olur. Uzun uzun mayalandırma yapılmaz. Hazırlanan pidelerin üzerine sadece su sürülüp fırınlanır.

Lafı uzatmayalım. İçten çok hamur yememek için bol içli evde lezzetli kır pidesi yapmak için mutfağa alalım sizi...

Ev Fırınında Patatesli Kır Pidesi yapmak için neler gerekli?
➞ 4 su bardağı un
➞ 2 su bardağı su
➞ 2 yemek kaşığı şeker
➞ 15 gr yaş yamay ya da yarım paket kuru maya
➞ 1 yemek kaşığı tuz

İç harcı için;
➞ 2 adet büyük patates
➞ 1 adet ortaboy soğan
➞ 1 yemek kaşığı domates salçası
➞ 1 tatlı kaşığı pul biber
➞ 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
➞ 1 tatlı kaşığı tuz

Ev Fırınında Patatesli Kır Pidesi nasıl yapılır?
✔️ İç harcını hazırlayalım. Patatesleri haşlayın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. Üzerine salçayı, yemeklik doğradığınız soğanı, tuzu, sıvı yağı ve biberi ilave edip elinizle karıştırın.
✔️ Hamuru tezgaha koyup ortasını havuz şeklinde açın. İçerisine suyu ve şekeri koyun. Tuzu da unun üzerine serpin. unu direk mayayla temas ettirmiyoruz. Eğer kuru maya kullanacaksanız mayayı öne suyla ıslatıp etkileşime geçince hamuru yoğurmaya başlayın.
✔️ Hamuru katlaya katlaya yoğurun. Bu hamuru dinlendirmeden direk 110 gr'lık bezelere ayıracağız. Toplamda 8 beze çıkacaktır.
✔️ Üzerine bir bez örtüp 15 dakika mayalandırın.
✔️ Bezeleri tezgahta elinizle hafif ezin ve patatesli harcı yerleştirin. Yarım ay şeklinde kapatıp birleşim yerini alta getirin.
kir-pidesi-1.jpg
✔️ Elinizle bir ucundan tutup hafif bastırarak uzatın.
✔️ Yanlamasna üstten iz çıkaracak birşeyle bastırıp ister yatay, istey verevine şekil verin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Hiç beklemeden üzerine sadece su sürüp önceden ısıtılmış 270 derecede fırında 10-15 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıkınca hemen yiyecekseni tereyağı bekleyecekse sıvı yağ sürün. Pidecilerde sıvı yağ sürüyorlar.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Sanal Fırın / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler