Tarhanayı Başka Bir Boyuta Çeken Tarif! Enfes Sosuyla Kaşık Kaşık Yemelik Valigülü Köftesi Tarifi
Bu köfteyi yakın zamanda keşfettim. Çocuklara tarhana çorbası içiremeyince tarhana ile neler yapabilirim diye epey araştırdım. Meğerse tarhana ile yapılan harika bir köfte varmış hiç duymamışım. Biz tadına bayıldık. Siz de denemek istersiniz diye paylaşmak istedim.
VALİGÜLÜ KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
- Yarım su bardağı tarhana
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Pişirmek için
- Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy küp küp doğranmış kuru soğan
- 3-4 su bardağı su
Sos için
- Yoğurt
- Tereyağ ve pul biber
TARHANA KÖFTESİ (VALİGÜLÜ KÖFTESİ) NASIL YAPILIR?
✔️ İnce bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp 10 dakika dinlendirin.
✔️ Üzerine tarhana, tuz, nane, yumurta, un ekleyip 10-15 dakika güzelce yoğurun. Gerekirse çok az su ilave edebilirsiniz.Macun kıvamına gelmeli.
✔️ Köfteleri fındık büyüklüğünde minik minik yuvarlayın.
✔️ Tencereye sıvı yağı ve soğanı koyup soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Soğan hafif pembeleşince sıcak suyu ekleyin ve kaynatın. Kaynayınca köfteleri ilave edip suyu çekilene kadar pişirin. Ortalama 20 dakikada pişiyor.
✔️ Servis tabağına alıp üzerine yoğurt dökün. Tavada tereyağını eritip toz kırmızı biberle kavup en üstüne gezdirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.