Tarçınlı elmalı parfe ile hem tatlı zevkini alın hem de kan şekeriniz yükselmesin

Tarçınlı elmalı parfe ile hem tatlı zevkini alın hem de kan şekeriniz yükselmesin
Tokluk kan şekeri seviyelerini tahrip etmeden granola, tarçın ve elmalı bu parfe tarifi ile kendinizi şımartabilirsiniz.

Öncelikle parfe hakkında bilgi verelim. Parfe 1894 yılında yapılmaya başlanan, dondurulmuş tatlı türüdür. Fransızca mükemmel anlamına gelir. Fransa'da, parfait şeker, yumurta ve krema çırpılarak yapılmış dondurulmuş tatlı anlamına gelir. İsteğe göre içine farklı malzemeler konulabilir.

Prediyabet veya şeker hastalığınız varsa, kan şekerinizi yönetmek için belirli diyet ve yaşam tarzı faktörleri gereklidir.

Düzenli egzersiz, uygun kilo yönetimi, kişiselleştirilmiş yemek planları ve kan şekeri dostu atıştırmalıklar ve öğünlerin tümü kan şekeri kontrolünü destekleyebilir.

Özellikle parfeler, diyabet dostu olacak şekilde özelleştirebileceğiniz doyurucu, besleyici bir yemek veya atıştırmalıktır.

Parfelerin çoğu yoğurt, granola ve taze veya kuru meyve ile yapılır, ancak fındık, baharat ve kakao uçları gibi malzemeler de içerebilirler.

Araştırmalar, lif (tohumlardan, kabuklu yemişlerden veya yulaftan) ve süt proteininin (yoğurttan), basit karbonhidratlar ve ilave şekerler içeren öğünlere kıyasla kan şekeri seviyeleri üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu göstermiştir.

Burada vereceğimiz tarçınlı elmalı parfede kan şekeri dostu parfe çeşitlerinden biridir.

Granola, yemeklerden sonra kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilecek tam tahıllı bir yulaf ürünüdür. Ayrıca, süt ürünleri ile birleştirmek, granola'yı süt ürünü olmayan alternatiflerle karıştırmaya kıyasla yemek sonrası kan şekeri seviyelerini iyileştirme yönünden daha uygundur.

Granola, kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilecek tam tahıllı bir yulaf ürünüdür. Ayrıca, tokluk kan şekeri seviyelerini iyileştirmek için granolayı süt ürünleri ile kullanmak daha iyi netice vermektedir.

Ayrıca tarçında bulunan sinnamik asit bileşiğinin açlık kan şekeri seviyelerini düşürdüğüde yine araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Malzemeler

  • 1 su bardağı (280 gram) sade, az yağlı yoğurt
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 1/2 su bardağı (60 gram) granola
  • 1/2 su bardağı (87 gram) dilimlenmiş elma veya elma püresi
  • İsteğe bağlı üst malzeme: 1 yemek kaşığı (15 mL) bal veya akçaağaç şurubu

Hazırlanışı

  1. Küçük bir kapta yoğurt ve tarçını birleştirin.
  2. Bir kavanoza yoğurt, granola ve elma dilimleri veya elma püresinin yarısını koyun. Diğer yarısınıda yeni bir katman için tekrarlayın. İsterseniz bal veya akçaağaç şurubu ile keyfinizi doruklara çıkarabilirsiniz.

Kaynak: Healtline

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler