Tane Tane Dağılmayan ve Tam Kıvamında Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi

Tane Tane Dağılmayan ve Tam Kıvamında Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi
Türk mutfağında reçeller, kahvaltıların baş tacıdır. Tereyağının kaymağın üzerine sürülüp afiyetle yenir. Peki mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır ? İşte tam ölçülü tarifi...

Bugün sizler için harika bir reçel tarifi hazırladım. Tarifi denedikten sonra her yıl yapacağınız kışlık listesinde yer alacak emin olun. İşte mürdüm eriği reçeli tarifi...

Unutmadan erik reçeli yapmak için sert mürdüm erikleri almalısınız. Hafif ekşimsi olduğu için şeker miktarı tam oluyor. Yine de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

ERİK REÇELİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 kilo mürdüm eriği
  • 1.5 kilo toz şeker
  • 4 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu

ERİK REÇELİ NASIL YAPILIR?

✔️ Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. İkiye ayırıp tencereye yerleştirin.

✔️ Üzerine toz şekeri ilave edip buzdolabında 1 gün bekletin. Bu işlemi hem daha sert olsun hem de sulansın diye yapıyoruz.

✔️ Ertesi gün erikleri ocağa alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşık 50 dakika kaynatın.

✔️ Oluşan köpükleri kevgirle alın.

✔️ İçerisine tereyağını, limon suyunu ve karanfili ekleyin. Bu şeklde de 15 dakika kaynattıktan sonra kaynar kaynar cam kavanozlara koyun. Yeni ve kullanılmamış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatın. Kapağı altta kalacak şekilde yerleştirip tamamen soğuyana kadar üzerini kapatıp bekletin.

✔️ Serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler