Tutmama İhtimali Yok Buna Bayılacaksınız! Tam Ölçülü ve Kolay Cevizli Ay Tatlısı Tarifi
Şerbetli tatlı, Türk Mutfağının baş tacıdır. Siz de çay tatlısız olmaz diyenlerdenseniz, vereceğimiz tarifi gözü kapalı uygulayıp çayın da tatlının da keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik şerbeti hiç kesmiyor, çok hafif. İşte ağızları sulandıracak, yemelere doyamayacağınız harika cevizli ay tatlısı tarifi:
CEVİZLİ AY TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için:
- 125 gram sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurtanı akı
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için: 1 yumurta sarısı
Süslemek için: Toz fıstık veya ceviz
CEVİZLİ AY TATLISI NASIL YAPILIR?
✔️ Şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
✔️ Yoğurma kabına tereyağını, şekeri, yumurta akını, irmiği koyup elinizle karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Azar azar unilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. En son dövülmüş ceviz ekleyip tekrar yoğurup hamuru ikiye ayırın.
✔️ Hamurun bir parçasını merdane ile kalın bir şekilde açın. Bardakla ya da kalıpla önce yuvarlak şekil çıkarın. Daha sonra bardakla yarım şeklinde kesip ay şekli verin.
✔️ Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Fırın tepsisine dizip üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
✔️ Pişen tatlıyı fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.
✔️ Şerbeti çekince servis edebilirsiniz. Üzerlerini fıstık veya ceviz ile süsleyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: cupcakepembe / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.