Tavuklu arpa şehriye salatası nasıl yapılır? İçerisine hangi malzemeler konur?
Tek başına bile oldukça doyurucu olan bir salata tarifimiz var. Gözünüzü de midenizide bayram ettirecek tavuklu arpa şehriye salatası sofralarınızı şenlendirien eşsiz salata tariflerinizden biri olacak. Yapılışı ise oldukça kolay....
Tavuklu arpa şehriye salatası için neler gerekli?
➞ 3 su bardağı arpa şehriye
➞ 2 su bardağı su
➞ 4 yemek kaşığı sıvıyağı (şehriyeyi kavurmak için)
➞ 2 adet kırmızı kapya biber
➞ 3 adet yeşil biber
➞ 1 demet maydanoz
➞ Yarım demet dereotu
➞ 1 demet taze soğan
➞ İsteğe bağlı mısır, minik doğranmış kornişon turşu, rendelenmiş havuç
➞ Tuz, pulbiber, karabiber
Tavuğu haşlamak için;
➞ 1 parça haşlanmış tavuk göğsü
➞ 5 su bardağı su
Tavuklu arpa şehriye salatası nasıl yapılır?
✔️ Tavuk gögsünü tencereye alın. Üzerine 5 su bardağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip haşlayın.
✔️ Haşladığınız tavuğu süzüp ılımaya bırakın. Tavukları ince ince didikleyin.
✔️ Tencereye sıvı yağı ve şehriyenin yarısını ekleyip rengi pembeleşene kadar kavurun. Kavrulan şehriyeye kalan şehriyeyi de ekleyin. 1 dakika kavurduktan sonra tavuk suyunu ve 2 su bardağı kaynar suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
✔️ Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.
✔️ Ocağın altını kapatınca 15 dakika demlendirin.
✔️ Tüm sebzeleri incecik doğrayın.
✔️ Geniş bir karıştırma kabına soğuyan şehriyeyi, didiklediğiniz tavuğu, mısırı, tuzu, baharatları ve yeşillikleri ekleyip harmanlayın.
Hepsi bu kadar:)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.