Tam ölçülü portakal reçeli tarifi ve püf noktaları

Tam ölçülü portakal reçeli tarifi ve püf noktaları
Reçeller, kahvaltıların yıldızıdır. Bugün sizlere kış güzeli portakaldan tam ölçülü bir reçel tarifi vereceğiz. Peki tam ölçülü portakal reçeli nasıl yapılır, portakal reçeli yaparken nelere dikkat etmek gerekir, lezzetli ve acısı olmayan portaka reçeli nasıl yapılır?

C vitamini deposu portakalın reçeliyle yakın zamanda tanıştım. 2 yıl önce Alanya'da çok sevdiğim arkadaşımın annesinin hazırladığı enfes kahvaltıyı hala unutamıyorum. Kendi bahçesinden topladığı portakallarla oyle bir reçel yapmış ki, koca tabağı bitirdim o gün. Ben o kadar çok sevince sağolsun 3 kiloluk kavanozu da elime tutuşturmuştu. Daha sonra kendisinden tarifi isteyip denedim ve iki yıldır da kendim yapıyorum. Yapılışı oldukça ilginç geldi başta ama suda bekletmek, suyunu bir kaç kere değiştirmek püf noktalarındanmış. Hiç acı olmamasının sırrı buymuş. Haydin pazardan sulu sulu portakalları alıp kavanoz kavanoz reçel yapalım.

PORTAKAL REÇELİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
➞ 4 adet iri portakal
➞ 4 su bardağı toz şeker
➞ 3 su bardağı su
➞ Yarım limon suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu

PORTAKAL REÇELİ NASIL YAPILIR?
✔️ Portakalları 1 gün suda bekletin. Ara da 1-2 kere suyunu değiştirin.
✔️ Ertesi gün süzüp derin bir tencereye alın. Üzerine su koyup kaynamaya bırakın. 5 dakika kaynayınca suyunu süzün. Tekrar üzerine su koyup tekrar kaynatın. Bu şekilde 5 kere işlemi tekrarlayın. Her seferinde suyu süzüp yeniden su ekleyin ki acısı çıksın.
✔️ Daha sonra portakalları sudan alıp üzerine tekrar soğuk su dökün ve 1 gün bu şekilde kapalı bir şekilde bekletin. 1-2 kere suyunu değiştirmeyi ihmal etmeyin.
✔️ Ertesi gün portakalları kabuğuyla birlikte küp küp doğrayın.
✔️ Doğradığınız portakalları tencereye alın. Üzerine toz şeker dökün. Çok az karıştırıp tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kaynatın. Gerekirse kaynar su ekleyin. Sulu bir portakalsa 2-3 bardak yeterli oluyor.
✔️ Tarçın ve karanfil tadı seviyorsnaız bir çay poşetinin içine 1 adet çubuk tarçın ve 5-6 adet karanfil koyabilirsiniz, aroması çok lezzetli oluyor.
✔️ Kıvam alınca limon suyunu ya da limon tuzunu ekleyin. Karanfil torbasını çıkarın. (Kıvamını kontrol etmek için bir çay tabağına reçelden koyup buzluğa koyun ve 1 dakika sonra çıkarın)
✔️ Ocağın altını kapatıp cam kavanozlara koyun ve yeni bir kavanozla sıkıca kapatın.
✔️ Enfes reçelleriniz hazır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler