Tam ölçülü kremalı haşhaşlı revani tarifi nasıl yapılır? Püf noktası nedir?

Tam ölçülü kremalı haşhaşlı revani tarifi nasıl yapılır? Püf noktası nedir?
Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş şerbetli tatlılardan biridir revani. Mavi haşhaş ile yapılan revani ise daha çıtır çıtır olur. Bugün sizlere yapılışı kolay ve tam kıvamında kremalı haşhaşlı revani tarifi vereceğiz. Lezzeti ile damakları şenlendirmek garanti şimdiden söyleyelim.

Bugün çayın yanına ne yapsam diyenlere pratik bir şerbetli tatlı tarifimiz var. Lezzetli Aşk youtube kanalında yayınlanan bu krem şantili, haşhaşlı bu lezzet, davet sofralarınız için de kurtarıcı olacak, yaptıkça yapasınız gelecek. Öncelikle bu revaniyi yaparken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin ve ilk sıcaklığı giden tatlının üzerine soğuk şerbet dökün. Üzerine krem şanti ya da muhallebi sürüp şerbeti en az 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. "Bir dilim daha lütfen" sözcükleri havada uçuşacak şimdiden söyleyelim. Hazırsanız hemen tarifimize geçelim.

Kremalı haşhaşlı revani için hangi malzemeler gerekli?
Şerbeti için;
➞ 3 su bardagı seker
➞ 3 su bardagı su
➞ 1 dilim limon

Keki için;
➞ 3 adet oda sıcaklığında yumurta
➞ 1 su bardagı şeker
➞ 1 su bardağı yogurt
➞ 1 su bardağı sıvıyağ
➞ 1 su bardagı irmik
➞ 1 çay bardağı mavi haşhaş
➞ 1 su bardagı un
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 1 paket vanilya

Üzeri için;
➞ 1 paket krem şanti
➞ 1 su bardağı soğuk süt

Kremalı haşhaşlı revani nasıl yapılır?
✔️ Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle 2-3 dakika çırpın. İrmiği, sıvı yağı, yoğurdu, mavi haşhaşı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip homojen bir kıvam elde edin.
✔️ Orta boy bir borcamı yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
✔️ Şerbetini hazırlayalım. Tencereye suyu, şekeri ve limon dilimi alıp karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
✔️ Revani pişince ilk sıcaklığının çıkması için 2-3 dakika bekleyin.
✔️ Soğuyan şerbeti üzerine dökün.
✔️ 1 poşet krem şantiyi yarım su bardağı soğuk sütle çırpıp revaninin üzerine sürün.
✔️ Şerbeti çektikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Üzerine fıstık, ceviz çok yakışıyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler