Tam Ölçülü Kafe Usulü Ganajlı Mozaik Pasta Tarifi
Mozaik Pasta çok zahmetsiz yapılan pastalardan. Fırın kullanma derdi yok, pişirme derdi yok. Sadece tereyağını eritip karıştırılıyor. Tabi ölçüler önemli, bekleme sürelerine dikkat ederek mükemmel sonuca ulaşabilirsiniz. Ben bazen içerisine 100 gr iri çekilmiş ceviz de koyuyorum çok lezzetli oluyor. Bugün yine günlerden mozaik pastaydı ve sizinle tarifi paylaşmak istedim:)
GANAJLI MOZAİK PASTA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 paket petibör bisküvi
- 100 gr tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt kreması
Ganaj için;
- 100 gram süt kreması
- 100 gram bitter çikolata
GANAJLI MOZAİK PASTA NASIL YAPILIR?
✔️ Tereyağını tavada eritin. (Kavurmuyoruz, sadece erimesi yeterli) Tavaya kakaoyu, sütü ve süt kremasını da ilave edip iyice karıştırın.
✔️ Geniş bir kaba bisküvileri kırarak yerleştirin. Bisküvileri ufalamıyoruz,
✔️ Soğuyan çikolatalı sosu bisküvilere ilave edip çok ezmeden iyice harmanlayın.
✔️ Tezgaha büyükçe streç filmi koyun. Üzerine bisküvili harcı döküp uçgen şekli verin.
✔️ Buzdolabına (Buzluğa değil) koyup 3 saat dinlendirin.
✔️ Ganajı hazırlayalım. Süt kremasını tavada eritin(Kaynamayacak). Ocağın altını kapatıp çikolatayı ilave edip sürekli karıştırarak homojen bir kıvam almasını sağlayın.
✔️ Buzdolabında dinlendirdiğiniz mozaik pastanın üstünü ganajla kaplayın. Dilimleyip servis edebilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.