Tam Ölçülü Güllaç Tarifi ve Püf Noktaları
Güllaç her Ramazan ayında evimizde mutlaka yaptığımız tatlı çeşitlerinden biridir. Genelde pastanelerde satılanları olsa da kültürümüzde evde yapılanı daha yaygındır. Tadına adeta doyum olmamaktadır.
Şimdi sizlere nefis bir Güllaç tarifi vereceğiz..
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 12 tane güllaç yaprağı
- 3 litre süt
- 3 su bardağı ile toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı ile ceviz içi
Üzeri için Malzemeler:
- 8 tane çilek
- 8 tane taze nane yaprakları
- 4 yemek kaşığı ile toz Antep fıstığı
- 4 yemek kaşığı ile ceviz içi (ince çekilmiş)
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin bir tencereye sütü alalım ve toz şekeri de üzerine ilave edelim. 1 paket vanilyayı da sütün içerisine ilave edelim sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım.
Sütü elimizi hafif yakacak sıcaklığa getirelim. Geldiğinde ocaktan alalım. 2 su bardağı ile cevizi irili ufaklı dişe gelecek kıvama getirelim ve bıçak ile doğrayalım. Güllacı yapacağımız kabın içine bir kepçe ılık sütü ekleyelim.
Üstüne güllaç yapraklarının parlak kısmı üste bakacak ve hepsinin iyi bir şekilde ıslandığına emin olacak şekilde paketin içindeki yaprakların yarısını ekleyelim.
Güllaç yapraklarının 5 dakika sütü çekmesini bekledikten sonra doğradığımız cevizleri bolca dökelim. Kalan güllaçları da ıslatarak üzerine ekleyelim.
Buzdolabında en az 2 saat kadar bekletelim daha sonra güllacı keserek porsiyonlara ayıralım. Taze nane yapraklarını, dövülmüş cevizi ve toz fıstıkla süsleyelim. Sevdiklerinizle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Güllaç Yapmanın Püf Noktaları Neler?
Güllaç ne çok kuru olsun nede çok sulu. İçine konulan malzemeler hemen yumuşamasın. Lezzetini uzun süre korusun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.