Ustasından Alınmış Tam Ölçülü Felafel (Nohut Köftesi) Tarifi
Felafel Türk Mutfağına yakın zamanda giren lezzetlerden. Oldukça pratik ve lezzetli olan felafel oldukça da doyurucu. Veganların, vejeteryanların favorisi çoktan olmuş bu tarifi deneyen tekrar tekrar yapıyor. Mutlaka denemeniz gereken bu tarifin tüm püf noktalarını paylaşıyorum.
USTASINDAN TAM ÖLÇÜLÜ FELAFEL (NOHUT KÖFTESİ) TARİFİ
- 1,5 su bardağı nohut (Bir gün önceden ıslatılmış)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 paket karbonat
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 çay kaşığı kişniş
- 2 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
Kızartmak için bol sıvı yağ
Sosu için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
USTASINDAN TAM ÖLÇÜLÜ FELAFEL (NOHUT KÖFTESİ) TARİFİ
✔️ Nohutu bir gün önceden suya koyup bekletin. Ertesi gün haşlamadan direk kullanacağız. Nohutun sadece suyunu süzüp nohutu robota koyun. Üzerine 4'e böldüğünüz kuru soğanları, sarımsağı ve ayıklanmış maydanozları da ilave edip robottan çekin.
✔️ Baharatları ve tuzu da ilave edip iyice robottan çekin.
✔️ Karıştırma kabına alı un ilave ederek yoğurun.
✔️ Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha kıvamlı bir hal alacaktır.
✔️ Cevizden biraz daha küçük toplar yapıp bol kızgın yağda kızartın.
Felafel (Nohut Köftesi) nin yanına tahinli bir dip sos yapın. Geniş bir kasede yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, limon suyunu ve tahini karıştırıp servis tabağına koyabilirsiniz.
Felafeli (Nohut Köftesi) ekmeksiz yiyebileceğiniz gibi lavaş dürüme sarıp da yiyebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.